Επίδειξη της Firexrpress για την Ε.Α.Π.Σ

 

Η εταιρία Firexpress ΕΠΕ, διοργάνωσε επίδειξη πυρόσβεσης για την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στις 12 Νοεμβρίου 2008, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή της Βάρης στο γήπεδο ποδοσφαίρου ανατολικής παραλίας.
Παρουσιάστηκε εκτενώς η καινοτόμα κατασκευή του αυλού των συστημάτων μας σε τεσσάρων ειδών πυρκαγιές όπως πυρκαγιά σε λάστιχα αυτοκινήτου, σε ξύλινες παλέτες, σε υγρά καύσιμα, και φυσικά σε αυτοκίνητο (Βαν).

Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά τα προϊόντα της εταιρίας μας και πιο συγκεκριμένα μια πυροσβεστική μοτοσυκλέτα μάρκας BMW 1200RT, ένα πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 Ford Ranger Rap.
Σκοπός της επίδειξης αυτής, ήταν η γνωριμία με τα συστήματα μας, τα οποία με ελάχιστη ποσότητα νερού έχουν μέγιστο αποτέλεσμα στη κατάσβεση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των μικροσταγονιδίων (micro drop-lets), σε συνδυασμό με το μικρό τους όγκο και την εύκολη τοποθέτηση τους καθίστανται άκρως πρακτικά και απαραίτητα.

Τα οχήματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ζωντανή επίδειξη πυρκαγιάς ήταν η νεοαφιχθείσα πυροσβεστική μοτοσυκλέτα ΒΜW 1200 RT (η οποία κατάσβησε μόνη της χρησιμοποιώντας μόνο 50 λίτρα νερού & προ-αναμιγμένου αφρού ένα όχημα τύπου βάν το οποίο καιγόταν ολοσχερώς), και το πυροσβεστικό όχημα μάρκας FORD Ranger Rap 4X4 με δεξαμενή αλουμινίου 800 λίτρων το οποίο είναι μια συνεργασία της Firexpress EΠΕ και της Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε.

Την επίδειξη τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι :

1. Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος
2. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
3. WWF Ίδρυμα για το ταμείο & τη Φύση

4. Δ & Δ εταιρία μελετών πυρασφάλειας
5. Δήμος Εκάλης
6. Δήμος Βάρης
7. Δήμος Κερατέας
8. ΑΒΟ DEMAN

9. BMW Hellas
10. FORD Motor Hellas
11. Mega εκπομπή Traction

12. ΜAD TV
13. Περιοδικό 0-300 magazine
14. Περιοδικό Περιφέρεια & αυτοδιοίκηση
15. Περιοδικό Fire & Security
16. Εφημερίδα Αγροτική

17. Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
18. Εθελοντικές Ομάδες Ο.Τ.Α – Γ.Γ.Π.Π

Η μοναδική καινοτομία του συστήματος μας βασίζεται στην τεχνογνωσία της Firexpress® και στον διπλής λειτουργίας πατενταρισμένο αυλό της ο οποίος με πολύ χαμηλή πίεση μπορεί να υποβιβάσει το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς. Όλα τα συστήματα μας χρειάζονται μικρή ποσότητα νερού και αποδίδουν σχεδόν την τριπλάσια καθιστώντας τα άκρως απαραίτητα για όλους. Εφαρμογές των συστημάτων μας μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού, όπως βιομηχανία, πυρασφάλεια, δασοπροστασία, ιδιωτικός τομέας, δήμοι κοινότητες κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.firexpress.gr

Φωτογραφίες Βασίλης Γιαννάκος
Πατήστε για μεγέθυνση:»
Δείτε ένα βίντεο της επίδειξης στο YouTube Εδώ

Firexpress EPE

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.