Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού κάλυψαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

 

Λάρισα – Καρναβάλι Τυρνάβου

Καθοριστική ήταν η παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας στην Υγειονομική κάλυψη του Τυρναβίτικου καρναβαλιού.Εκτός των άλλων περιστατικών (θλαστικά, εγκαύματα, εκδορές, μέθη κτλ) αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και ένα σοβαρό περιστατικό πτώσης από ύψος με Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (ΚΕΚ). Η έγκαιρη επέμβαση, εκτίμηση, αντιμετώπιση και διακομιδή του πολυτραυματία  ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή του.

Ρόδος – Καρναβάλι Κρεμαστής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υγειονομική κάλυψη στη παρέλαση του καρναβαλιού στην περιοχή Κρεμαστής Ρόδου με την συμμετοχή αρκετών αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων καρναβαλιστών . Οι Εθελοντές Σαμαρείτες ήταν παρόντες όπως κάθε χρόνο με σταθμό βάσης παροχής Πρώτων Βοηθειών , με ομάδες και περίπολα σε επιλεγμένα σημεία στην πορεία της παρέλασης.

Ξάνθη – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014

Τα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης, Δράμας και Κομοτηνής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετείχαν στις Γιορτές των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014 προσφέροντας τις Υγειονομικές και Διασωστικές του Υπηρεσίες κατά το τελευταίο τριήμερο των εορτών και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28.02.2014 με την ¨Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση¨ «Mundialito», το Σάββατο 01.03.2014 με την συναυλία των ¨Underhill West¨ και με τους ¨Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα¨ και στην βραδινή καρναβαλική παρέλαση των εορτών καθώς και την Κυριακή 02.03.2014 με την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση.

Μοίρες Κρήτης – Υγειονομική Κάλυψη Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2014

Πολλές οι εκδηλώσεις για το αποκορύφωμα των αποκριών αλλά και τα κούλουμα και φέτος στο Δήμο Φαιστού, οπότε και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ήταν «στο πόδι» για να καλύψουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις ύστερα από κάλεσμα των φορέων που τις διοργάνωσαν.

Πάνω από 30 Εθελοντές Σαμαρείτες συνολικά ήταν παρόντες την περασμένη Κυριακή 02 Μαρτίου στο καρναβάλι Τυμπακίου και στην Πόμπια σε ετοιμότητα και εγρήγορση να καλύψουν πρωτοβοηθητικά οποιοδήποτε γεγονός προκύψει αλλά και για να βοηθήσουν τους φορείς στην ασφαλή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Τυμπάκι

Πολύς ήταν ο κόσμος στη μεγάλη 4η καρναβαλική παρέλαση στο Τυμπάκι. Ο πολιτιστικός σύλλογος Τυμπακίου ο οποίος κάλεσε και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών να καλύψουν υγειονομικά την παρέλαση των αρμάτων δεν ξέχασε να τους ευχαριστήσει δημόσια πολλές φορές για την συνδρομή τους.

Πόμπια

Το αδιαχώρητο έγινε στην Πόμπια από τον κόσμο που προσήλθε να παρακολουθήσει την καθιερωμένη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πόμπια στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Το παλαιότερο καρναβάλι της Μεσαράς αλλά και του νομού Ηρακλείου συμπλήρωσε φέτος, αισίως 36 χρόνια ζωής συμβάλλοντας με τον τρόπο του στα πολιτιστικά δρώμενα και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας.

Αποκριγιώματα στο Ρούβα

Τα Αποκριγιώματα αναβιώσαν και φέτος όπως και κάθε Καθαρή Δευτέρα στη Γέργερη, σε μία προσπάθεια των διοργανωτών να αναδείξουν τα παραδοσιακά έθιμα της περιοχής, που ζουν εδώ και αιώνες και διατηρούνται με πολύ μεράκι από μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης, όπου παρουσιάζονται τα δρώμενα και οι αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί όλων των συμμετεχόντων με τη συνεχή και ταυτόχρονη συνοδεία κρητικής παραδοσιακής μουσικής που πλαισιώνει σε όλη τη διάρκεια την εκδήλωση. Ο κόσμος που προσέρχεται κάθε χρόνο να παρακολουθήσει την εκδήλωση αυτή είναι πολύς, μετριέται σε χιλιάδες και έτσι η παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Μοιρών είναι σημαντική για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Ρέθυμνο – Υγειονομική Κάλυψη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, Χανίων, Αμαρίου, Πειραιά, Τρίπολης, Καλαμάτας, Κορίνθου και Αθηνών, η συνολική δύναμη που την Κυριακή 2 Μαρτίου βρέθηκε στο Ρέθυμνο για τα 100 χρόνια Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και την υγειονομική κάλυψη της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δηλαδή την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ανήλθε στους 178 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι και φρόντισαν για την ασφάλεια των πάνω από 12.000 καρναβαλιστών και των 40.000 θεατών και επισκεπτών, αντιμετωπίζοντας πάνω από 70 περιστατικά, μεταξύ των οποίων περιστατικά μέθης, αδιαθεσίας, τραυματισμών, απώλειας προσώπων κ.α.

Με άρτιο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό, τρια διασωστικά οχήματα 4Χ4, δυο διασωστικές μοτοσυκλέτες, ένα πυροσβεστικό όχημα pick-up 4Χ4, οι Εθελοντές για άλλη μια χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις αποστολές των Περιφερειακών Σωμάτων Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, Χανίων, Τρίπολης, Καλαμάτας και Κορίνθου συνόδεψαν στο Ρέθυμνο οι αντίστοιχοι Αρχηγοί Δημήτριος Στειακάκης, Ιωάννης Χαριτάκης, Χρήστος Κοκκίνης, Πηνελόπη Γεωργούλια και Ιωάννης Κούστας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπως και κάθε χρόνο, βρισκόταν στο 3ο Λυκείου Ρεθύμνου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες λειτούργησε και Σταθμός Διαλογής και Διακομιδών.

Υπεύθυνος Ιατρικών Υπηρεσιών ήταν ο Εθελοντής Σαμαρείτης κ. Κωνσταντίνος Πηγάκης Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος. Για την συγκεκριμένη κάλυψη χρησιμοποιήθηκε δίκτυο 38 ασυρμάτων VHF, και τηλεφωνικό κέντρο με υπεύθυνο τον Εθελοντή Σαμαρείτη κ. Δημήτρη Θεοδοσόπουλο, ενώ υπεύθυνοι σχεδιασμού και επικεφαλής ήταν οι Κωνσταντίνος Καλφούντζος, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου, Δημήτριος Στειακάκης.

Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου και Μιχαήλ Σπιθουράκης Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου ευχαριστεί θερμά, για άλλη μια χρονιά, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης για την πολύ σημαντική χορηγία ιατροφαρμακευτικών αναλώσιμων, τον Δήμο Αμαρίου για την παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τον Διοικητή κ. Ξυπολιτά για τη συνεργασία και τη βοήθεια, τον Δήμο Ρεθύμνου, την Καρναβαλική Επιτροπή, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα για την άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη και τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ρεθύμνου ΑΛΤΑΣ για την ευγενική παραχώρηση οχήματος μεταφοράς προσωπικού.

Ιεράπετρα Κρήτης – 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου και Γεραπετρίτικο Καρναβάλι

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 διεξήχθη ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου και πεζοπορίας επί ανωμάλου εδάφους, 9.600 μ. από τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης στο ορεινό χωριό Μάλλες Ιεράπετρας καθώς και ποδηλασία Βουνού ΜΤΒ ανάβασης 3.000μ. επί ανωμάλου εδάφους κι αυτή.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιεράπετρας κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του παρέχοντας με επιτυχία την υγειονομική κάλυψη όχι μόνο του ορεινού αγώνα δρόμου αλλά των και των υπόλοιπων διαδρομών (ποδηλατοβόλτα, πεζοπορία κ.α.) της διοργάνωσης αυτής, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα το «Γεραπετρίτικο Καρναβάλι». Ο νέος πολιτιστικός σύλλογος, ο Δήμος, τα καταστήματα με τα άρματά τους, οι ομάδες των καρναβαλιστών, οι χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Κρήτης συμμετείχαν και παρακολούθησαν την παρέλαση του καρναβαλιού η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής. Η ευρύχωρη οδός Δημοκρατίας που χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά και για πρώτη φορά, βοήθησε τις ομάδες και τα άρματα να αναπτυχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιεράπετρας κλήθηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες του παρέχοντας με επιτυχία την υγειονομική κάλυψη της καρναβαλικής παρέλασης συνεργαζόμενο άψογα και με την Τροχαία Ιεράπετρας.

Πηγή : www.samarites.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.