Πενταετείς πυροσβέστες προς Δένδια: “Πάρτε θέση…”

 

7/3/2014

Από χθεσινή επιστολή της ομοσπονδίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στον Δένδια που του ζητούν ξεκάθαρες θέσεις κι απαντήσεις και όχι υπεκφυγές…

“Κύριε Υπουργέ
1. Πέρασαν  2 χρόνια μετά την πρόσληψη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη από την λίστα επιλαχόντων ώστε να καλυφθούν τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα , βάση της παραγράφου 6 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011.

2. Στις αλλαγές που κάνατε στο Ν/Σ στην συζήτηση που προηγήθηκε στις επιτροπές,  ανανεώσατε την εν λόγω λίστα για άλλα 2 έτη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να καλύπτονται τα οργανικά κενά του Πυροσβεστικού Σώματος.  Σήμερα απαντήσατε σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α   Ε.Κ.Μ  Ν. Δράμας κ. Καραγιαννίδη ότι δεν προτίθεστε να τα  καλύψετε από την προαναφερομένη λίστα.

  • α) Τι ακριβώς προτίθεστε να κάνετε με τους  επιλαχόντες  Π.Π.Υ ?
  • β ) Ποιος ο λόγος που δεν αξιοποιείτε κατά προτεραιότητα το ήδη υπάρχον προσωπικό που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό κατά 5 μήνες το χρόνο ?

3. Τα καθήκοντα των Π.Π.Υ να καθοριστούν τώρα με διάταξη του παρόντος Νόμου, και όχι με Π.Δ αργότερα.

4. Αύξηση του ορίου ηλικίας, από το 40ο έτος της παραγράφου 8 του άρθρου 15 του           Ν.3938/2011 , έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν κατά την εφαρμογή του Νόμου, όσοι από τους Π.Π.Υ μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

5. Αποσαφήνιση της παραγράφου 8 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 έτσι ώστε το όριο ηλικίας προς μονιμοποίηση τους, να ισχύει η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους και όχι αυτή κατά του χρόνου  πρόσληψη τους . Εξάλλου είναι αυτό που ισχύει σε όλες τις προσλήψεις του δημοσίου αλλά και στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (3528/2007).

Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                      ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

 Πηγή : www.bloko.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.