Άσκηση πυρασφάλειας σε Κερατέα και Λαύριο

 

12/3/2014

Άσκηση πυρασφάλειας με ευρεία συμμετοχή φορέων πραγματοποιήθηκε σε δυο από τα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Λαυρεωτικής, σε Κερατέα και Λαύριο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το γενικό συντονισμό της οποίας είχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και ο Δήμος Λαυρεωτικής, επιχειρήθηκε με επιτυχία η προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών εκτάκτου ανάγκης με το σενάριο να προβλέπει πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο των εγκαταστάσεων εν ώρα διεξαγωγής αγώνα και διάσωση ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις.

Υπεύθυνοι για την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ.Χιώνης και ο Πυραγός κ.Κουρούσιας Απόστολος, ενώ από πλευράς Δήμου Λαυρεωτικής υπεύθυνος ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Ρόζης.

Για τις ανάγκες τις άσκησης συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Λύκεια της Κερατέας και του Λαυρίου, οι υπεύθυνοι πυροπροστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Κερατέας και Λαυρίου, κ.Πανάγος Ευάγγελος και Πανταζής Κωνσταντίνος αντίστοιχα, οι ομάδες πυρασφάλειας του Γ.Σ. Κερατέας και του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου καθώς και το προσωπικό του ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” τμήμα αθλητισμού.

Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού η συνεργασία και ο συντονισμός, μεταξύ Πυροσβεστικής και ομάδων Πυρασφάλειας ήταν άψογη.

Πηγή : http://attikosparatiritis.wordpress.com/

1 Comment

  1.  

    Συγχαρητήρια σε όλους.
    Τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις αποτελούν την πεμπτουσία της πρόληψης και της βιωματικής εκπαίδευσης του πολίτη στην αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν τη ζωή του .
    Εύγε στην Π.Υ. Λαυρίου, εύγε και στους δημιουργικά ανήσυχους εκπαιδευτικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και υπευθύνους αθλητικών τμημάτων.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.