Πάρνηθα άσκηση διάσωσης από τον Ο.Φ.Δ.

 

13/3/2014

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/3/2014 η αναβλήθησα άσκηση του Ομίλου φίλων του δάσους και της ομάδας του της 2ΔΑΚ, σε συνεργασία με μέλη των εθελοντικών ομάδων ΕΔΟΚ και της ομάδας Επίλεκτων Δήμου Μαρκόπουλου (Κουβαρά), στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, το ανάγλυφο και σε συνδυασμό με την έντονη κλήση του εδάφους προσομοίωσαν ρεαλιστικά τις δύσκολες συνθήκες που όριζε το σενάριο της.

Τα νέα μέλη του Ομίλου μαζί με τα ποιο παλιά συνεργάστηκαν άψογα με τις άλλες ομάδες και στα τρία διαφορετικά σενάρια διάσωσης του τραυματία από τον γκρεμό, και πάντα κάτω από τις οδηγίες και το βλέμμα των εκπαιδευτών.
Κεντρικός παρατηρητής αυτής της κοινής άσκησης ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικά θέματα και θέματα ασφάλειας των διασώσεων από τους επικεφαλής αλλά και από τον Υπαρχηγό του Π.Σ.
Η εμπειρία τόσο για τους νέους όσο και για του υπόλοιπους μας προτρέπει στον σχεδιασμό μιας ακόμα άσκησης με δυσκολότερο σενάριο με μεγαλύτερη έκταση και σε συνεργασία και με ποιο πολλές εθελοντικές ομάδες.

Πηγή : www.ofd.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.