Πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών

 

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί…
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε για Πρόσληψη 1200 Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Π.Σ. ενώ η ενυπόγραφη εισήγηση του αρχηγείου Π.Σ., του Υπουργού Προ.Πο και Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ως όφειλαν για πρόσληψη 1500 μιας και υπάρχει η προβλεπόμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό και αυτός είναι ο αριθμός που προβλέπεται να προσλαμβάνεται για τα επόμενα δύο (2) έτη σύμφωνα με το Π.Δ. 109/2013 που μόλις πέρσι και οι τρεις (3) υπουργοί συνυπογράψατε για την έκδοσή του.

Όπως ενημερωθήκαμε η απόφαση αυτή βασίζεται σε διατάξεις του μεσοπρόθεσμου για μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από το ένας έτος στο άλλο. Απορίας άξιο όμως είναι ότι επικαλείστε και εφαρμόζεται μόνο για εμάς τέτοιου είδους διατάξεις αφού το ίδιο μεσοπρόθεσμο αναφέρει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού για τα έτη 2013-2014(κλειστές Ακαδημίες , κλπ) παρ’ όλα αυτά προχωρήσατε και σε προσλήψεις 225 πυροσβεστών και προχωράτε και σε νέες άλλων 500.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή την δημοσιονομική προσαρμογή, εκτός τις μισθολογικές μειώσεις ο κλάδος μας ήδη την έχει πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο οι 8μηνες συμβάσεις εργασίας μας έγιναν 5μηνες. Πέρυσι περικόψατε άλλες 300 περίπου θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών. Δεν έχετε προβεί σε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη επιλαχόντων ΠΠΥ εδώ και δύο (2) χρόνια.

Σήμερα μόλις ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών με διανομή μέρος του πλεονάσματος μεταξύ άλλων και στα σώματα ασφαλείας και την ίδια μέρα εσείς υπογράφετε και προχωράτε σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των συναδέλφων αυτών.

Γιατί κ. Υπουργοί αυτή η υπονόμευση, αυτός ο εμπαιγμός και αυτή η υποκρισία απέναντί σε ένα κλάδο που εκτός τα παραπάνω, 20 και πλέων έτη έχει προσφέρει τόσα στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην κοινωνία μας ;
Κύριοι Υπουργοί σας καλούμε ως καθ ύλη αρμόδιους να αναιρέσετε την απόφαση σας αυτή και να προχωρήσετε στην πρόσληψη του συνόλου των 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Σε κάθε άλλη περίπτωση σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για την οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη παρουσιαστεί στο Πυροσβεστικό Σώμα την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αφού με απόφασής σας ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το αποδυναμώνεται.

Για το Δ/Σ Της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Ο Γ.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ – Τ.Κ. 19100 – ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr – e-mail: pospid@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.