Καρκίνος του προστάτη: Συμπτώματα

 

Το παραπάνω βίντεο βάζει τη φιτιλιά αλλά δεν εξηγεί ας δούμε λοιπόν λίγα πράγματα

 Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των αρσενικών θηλαστικών, περιλαμβανομένων και των ανδρών, που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Το βάρος του προστάτη είναι περίπου 15gr και έχει σχήμα καρυδιού.

Ανατομία των ανδρικών αναπαραγωγικών οργάνων:

1. Ουροδόχος κύστη
2. Ηβική σύμφυση
3. Πέος
4. Σηραγγώδες σώμα
5. Βάλανος
6. Πόσθη
7. Έξω στόμιο ουρήθρας
10. Σπερματοδόχος κύστη
12. Προστάτης
13. Αδένας του Cowper
14. Πρωκτός
15. Σπερματικός πόρος
16. Επιδιδυμίδα
17. Όρχις

Τι ειρωνεία. Ένα τόσο μικρό όργανο με μέγεθος όσο ενός καρυδιού, με μια τόσο… επιβλητική ονομασία να αποτελεί αίτιο ταλαιπωρίας και θνησιμότητας για ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών. Και όμως, ο προστάτης, αυτό το σύνολο μυών που βοηθά να αποβληθεί το σπέρμα κατά την εκσπερμάτωση, αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα για εμφάνιση καρκίνου από μια ηλικία και έπειτα.

Οι «ανδρικοί» αριθμοί:  Ο καρκίνος του προστάτη είναι η τρίτη πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στους άνδρες. Τα αίτια του κακού Μεταξύ της ιατρικής κοινότητας δεν έχει ακόμη σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα αίτια του καρκίνου, καθώς μελετώνται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες.

Τα ύπουλα συμπτώματα Όταν ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται, το κάνει συνήθως αθόρυβα. Ο πιο συχνός τύπος προστατικού καρκίνου λέγεται αδενοκαρκίνωμα και αναπτύσσεται στα κύτταρα του προστάτη με αργούς ρυθμούς. Συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μόνο σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας, όπως οι διαταραχές της ούρησης, η αιματουρία, ο πόνος στα οστά, στο υπογάστριο και στο περίνεο. Εφόσον λοιπόν παρατηρηθούν αυτά τα συμπτώματα ή ο προληπτικός έλεγχος δείξει σημάδια προστατικού καρκίνου, τα επόμενα βήματα είναι η οριστική διάγνωση μέσω ιστολογικής ανάλυσης. Ο ειδικός προσδιορίζει τότε το πόσο επιθετικός είναι ο καρκίνος και ως εκ τούτου τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μετάσταση – οι συνηθέστερες περιπτώσεις μετάστασης αφορούν τους λεμφαδένες και τα οστά.

Διαβάστε περισσότερα στοwww.in2life.gr , http://el.wikipedia.org

Για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.