Σεισίχθων 2014 στη ΒΙΠΕ Λαμίας

 

22/3/2014

Επιδεικνύοντας οργάνωση, εκπαίδευση, αλλά και πολλή όρεξη με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λαμίας παρουσίασαν την Πέμπτη το πρωί την άσκηση «Σεισίχθων 2014». Η άσκηση περιλαμβάνει το σενάριο αντιμετώπισης εκδήλωσης πυρκαγιάς και κατάρρευση μετά από σεισμό σε βιομηχανικό κτίριο, με τον ταυτόχρονο τραυματισμό και εγκλωβισμό δύο ατόμων.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «FERRO» στην Βιομηχανική Ζώνη και πήρε μέρος διψήφιος αριθμός πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, της 7ηςΕΜΑΚ και της ΒΙΠΕ, με συνολικά εννέα οχήματα. Παρόντες οι διοικητές των παραπάνω υπηρεσιών, Πύραρχος, Νικόλαος Ντίτσας, Αντιπύραρχος, Ανδρέας Μωράτης και Αντιπύραρχος, Στέλιος Γεωργούσης αντίστοιχα. Την άσκηση παρακολούθησε επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, με τους αντιδημάρχους του, Μαρία Ραφτοπούλου και Σπύρο Ηλιόπουλο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος, Κώστας Νικολάου, οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, Αθανασία Ζωβοΐλη και Λάμπρος Τσαμαδιάς και πολλοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην άσκηση.

Μετά το πέρας της άσκησης ο διοικητής της ΠΥ Λαμίας, κ. Ντίτσας μοίραζε συγχαρητήρια στους επικεφαλής της επιχείρησης και σε όλους τους συναδέλφους του που πήραν μέρος. «Ένας από τους κυριότερους παράγοντες που βοηθάει στην επιχειρησιακή ικανότητα των πυροσβεστών, είναι η εκπαίδευση…», δηλώνει στην “eΦ” ο διοικητής της ΠΥ Λαμίας. «..σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η άσκηση με την κωδική ονομασία Σεισίχθων 2014.

Κύριος στόχος είναι η θωράκιση των πυροσβεστών επιχειρησιακά, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας να είναι άμεσες και αποτελεσματικές. Πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες μας που συμμετείχαν, αλλά και στις υπηρεσίες και φορείς που συνεργαζόμαστε, πολιτική προστασία, Δήμος, αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΔΕΗ…» Θα ακολουθήσει στις αρχές Απριλίου η άσκηση Τροία που θα περιλαμβάνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης από διαρροή επικίνδυνου αερίου από εργοστάσιο.

Πηγή : http://efthia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.