Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου – Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

 

24/3/2014

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τη σημασία της διπλής γιορτής, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στις 24 Μαρτίου, παρουσία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Πυρόσβεσης – Διάσωσης του Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Γεώργιος Πολύμερος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και τα υπόλοιπα στελέχη της Πυροσβεστικής Ηγεσίας, Διευθυντές και Τμηματάρχες Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης, ανάτασης και αξιοπρέπειας. Το βασικότερο όμως μήνυμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας αυτό της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο, παραμένει επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, αφού πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο λίθο της εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης που αγωνίζεται να πετύχει η Πατρίδα μας.

Το κόστος είναι βαρύ ακόμη και σήμερα, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες,
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής σε όλους εκείνους που με ηρωισμό και αυταπάρνηση έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας…
Η έναρξη αυτής της Επανάστασης ταυτίστηκε επιπλέον με μία από τις μεγαλύτερες στιγμές τις χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτέλεσε την αφετηρία επαναπροσδιορισμού της ανθρώπινης ύπαρξης και της λύτρωσης της από τα δεσμά της αμαρτίας και της πνευματικής σκλαβιάς.
Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης, ανάτασης και αξιοπρέπειας. Το βασικότερο όμως μήνυμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας αυτό της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο, παραμένει επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, αφού πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο λίθο της εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης που αγωνίζεται να πετύχει η Πατρίδα μας.

Το κόστος είναι βαρύ ακόμη και σήμερα, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει. Στο σύγχρονο αγώνα που δίνει η Πατρίδα μας ηχηρά ακούγονται τα λόγια του Μακρυγιάννη: «Τούτη την Πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί…. Είμαστε εις το “εμείς” και όχι εις το “εγώ”».

Σ’ αυτή την ημέρα μνήμης σας καλώ όλους να οπλιστείτε με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, ώστε με τόλμη και αποφασιστικότητα να μετατραπεί η δύσκολη περίοδος που διανύουμε σε νέα ευκαιρία εθνικής ανάτασης, παλιγγενεσίας και δημιουργίας ενός καλύτερου “αύριο”.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ο Αρχηγός
Βασίλειος Παπαγεωργίου

Πηγή : http://www.fireservice.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.