Άσκηση σεισμού από τον Ο.Φ.Δ. “ΤΙΝΑΚΤΩΡ II”

 

26/3/2014

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/3/2014 η  προγραμματισμένη άσκηση σεισμού με την επωνυμία “Τινακτωρ II” του Ομίλου Φίλων του Δάσους και της ομάδας του  την 2ΔΑΚ. Το σενάριο  απαιτούσε, τον εντοπισμό και τον κάθετο απεγκλωβισμό τραυματισμένου ατόμου από κτήριο που έχει καταρρεύσει μετά από σεισμική δόνηση. Κεντρικός παρατηρητής καθ` όλη την διάρκεια της  άσκησης ήταν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Δημοσθένης Καβέτσος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, βλέποντας άμισθους ανθρώπους και κυρίως νέα παιδιά να δίνουν “εαυτούς” στον εθελοντισμό.

Η οργάνωση, ο συντονισμός, η ορθή χρήση των εργαλείων και των διασωτικών μέσων που διαθέτει ο Ο.Φ.Δ., για ανάλογα περιστατικά, σε συνάρτηση με την ομαδική και την συλλογική προσπάθεια, από όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης  ικανοποίησαν τον Υπαρχηγό, σε μεγάλο βαθμό.  Σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε μετά το πέρας της άσκησης,  ο ίδιος αναφέρθηκε σε ποσοστό επιτυχίας του 90%.

Οι έχοντες τον γενικό συντονισμό αλλά και όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος, ακούσαν προσεκτικά, και με ιδιαίτερη χαρά σημείωσαν τις όποιες επισημάνσεις μας ανέφερε ο Υπαρχηγός. Άλλωστε  όπως ο ίδιος λέει:  “Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο”. Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση μετά από την επιτυχημένη έκβαση της άσκησης.

Η συνέχιση αυτής της προσπάθειας, με την ορθή κατάρτιση, των μελών του, μέσω των εκπαιδεύσεων και της εφαρμογής τους,  μέσω των ασκήσεων, ευελπιστεί στην συνέχιση της ανιδιοτελής προσφοράς του προς στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάτι που κάνει άλλωστε εδώ και 31 συνεχόμενα έτη.

Πηγή :  www.ofd.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.