Το Σ.Ε.Π.Π.Α εκπαιδεύτηκε στα διασωστικά εργαλεία

 

23/2/2009

Σεμινάριο διασωστικών εργαλείων και επίδειξη πυρόσβεσης από την εταιρία Firexpress ΕΠΕ πραγματοποιήθηκε στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στην Αστυπάλαια.
Η επίδειξη πυρόσβεσης έγινε σε παλέτες ξύλινες και λάστιχα με ταυτόχρονη πυρόσβεση με το σύστημα της Firexpress και του συμβατικού συστήματος του 4Χ4 πυροσβεστικού οχήματος μας με αποτέλεσμα την σχεδόν ταυτόχρονη κατάσβεση των υλικών αλλά με μεγάλη διαφορά κατανάλωσης νερού (15 λίτρων από την Firexpress και 300 λίτρων από το όχημα μας). Το Σ.Ε.Π.Π.Α αριθμεί περίπου στα είκοσι άτομα εθελοντές δασοπυροσβέστες. Με την βοήθεια του Δήμου Αστυπάλαιας και σημαντικών χορηγών το Σ.Ε.Π.Π.Α προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του αλλά και το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών του καθώς είναι η μοναδική ομάδα πυρόσβεσης διάσωσης στο νησί η οποία ανταποκρίνεται σε όλα τα συμβάντα πυρόσβεσης, διάσωσης και ενισχύεται από το Πυροσβεστικό Σώμα εφόσον χρειαστεί (λόγω της απόστασης).

Το Σ.Ε.Π.Π.Α εκπαιδεύτηκε στις διαδικασίες απεγκλωβισμού από τροχαία ατυχήματα με την συμμετοχή εννέα μελών του στο σεμινάριο διασωστικών εργαλείων Genesis από την Firexpress ΕΠΕ. Για το σεμινάριο διάσωσης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα για κοπή και εκπαίδευση και όλη η διασωστική σειρά των εργαλείων της Genesis.

Για το Fire Rescue News, Γιαννούλης Γιώργος
Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασία Αστυπάλαιας
Website: www.seppa.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες από την άσκηση:Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.