Πρασίνισε ο λόφος «Πευκωτό»

 

1/4/2014

Πλήθος πολίτες και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), συμμετέχοντας στην εθελοντική αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε στο λόφο «Πευκωτό» στις  29 Μαρτίου 2014.

Παρόντες οι εθελοντές δασοπροστασίας της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης, έδωσαν το πρώτο πότισμα στα νεόφυτα αξιοποιώντας το νερό του βυτιοφόρου του Δήμου.  Τα υπόλοιπα ποτίσματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΠΑΥ. Εξάλλου, ο Σύνδεσμος, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Δήμου, εγκατέστησε ήδη μεταλλική  υδατοδεξαμενή 10 τόνων με βάνες για πυρόσβεση και πότισμα, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της αναδάσωσης.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, υπογράμμισε:

«Η ενίσχυση του πρασίνου και η διατήρηση της μοναδικής φυσιογνωμίας του προαστίου μας, αποτελεί για μας προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει μια «πράσινη συμμαχία» εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την πόλη μας. Η προστασία του «πράσινου χαρακτήρα» του προαστίου μας, στο οποίο συνυπάρχουν οι χρήσεις κατοικίας με το πράσινο, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ένας διαρκής και καθημερινός αγώνας ενάντια σε όσους επιδιώκουν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας , προωθώντας την επέκταση των εμπορικών χρήσεων και την περαιτέρω τσιμεντοποίησή της».

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Πληροφορίες: κ. Κουτρή Γεωργία
Τηλ: 213-2020045
Fax: 213-2020159
e-mail: press@vvv.gov.gr
Για το Γραφείο Τύπου ΣΠΑΥ
Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.