Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Ε.Π.Σ 2014

 

8/4/2014

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Ε.Π.Σ., η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Αρχηγείου Π.Σ.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ του Καταστατικού η Γ.Σ. ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου της και συνέχισε με τον απολογισμό πεπραγμένων, τον οποίο έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μάκης Τσιουγκρής, καθώς και με τον οικονομικό απολογισμό, τον οποίο έκανε ο Ταμίας Δημήτρης Κολέρης. Και οι δύο απολογισμοί υπερψηφίστηκαν από τα μέλη της Γ.Σ., τα οποία στη συνέχεια έλαβαν το λόγο επί θεμάτων και προβλημάτων σχετιζομένων με τον θεσμό και την πορεία του.

Η Γ.Σ. έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις για το παρόν και το μέλλον και να συζητήσουν για την προοπτική της ανάπτυξης του εθελοντισμού στην πατρίδα μας. Επιγραμματικά, η θεματολογία, η οποία απασχόλησε την Γ.Σ. ήταν:

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας: Ενέργειες του Δ.Σ., προβλήματα και κολλισιεργεία του Α.Π.Σ.
  • Εκπαίδευση Εθελοντών Πυροσβεστών: Επισημάνσεις εκπαιδευτικών ελλείψεων και ανυπαρξία αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.
  • Άρθρο 100 του νέου νόμου περί αναδιάρθρωσης Π.Σ. και Πολιτικής Προστασίας: Ελλείψεις, ατέλειες και επισημάνσεις της Π.Ε.Ε.Π.Σ., οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε κατά την διαβούλευση, ούτε και κατόπιν υπομνημάτων προς το Υπουργείο.
  • Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια: Πορεία αναπτύξεως σε όλη την επικράτεια, με ευοίωνες προοπτικές για τον θεσμό και τις τοπικές κοινωνίες.
  • Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος: Επαφές, ενέργειες επί διαφόρων ζητημάτων, προβλήματα και λοιπά θέματα.

Η επόμενη τακτική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2015 και θα είναι Εκλογο-απολογιστική

Απο το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.