Καράογλου: Ευθύνη όλων η προστασία των δασών

 

11/4/2014

Η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της θερινής περιόδου, ήταν τα κύρια θέματα της επιχειρησιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων όλων όσων πήραν το λόγο ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί και φέτος η άριστη συνεργασία της Πολιτείας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, ώστε μέσα από την κοινή συνεργασία το καλοκαίρι του 2014 να αποδειχθεί στην πράξη μια εξίσου καλή αντιπυρική περίοδος με εκείνη του 2013.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σημαντικό έργο που επιτελούν και δεσμεύτηκε ότι το ΥΜΑΘ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, στο μέτρο φυσικά του δυνατού.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Έτσι και εμείς ξεκινάμε εγκαίρως τις προετοιμασίες για να έχουμε και φέτος μια άρτια οργανωμένη αντιπυρική περίοδος. Πέρυσι οι πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 50% συγκριτικά με το 2012 χάρη στη σκληρή δουλειά του Πυροσβεστικού Σώματος, της στενής συνεργασίας του συνόλου των αρμόδιων φορέων αλλά και της υπευθυνότητας των πολιτών. Το ίδιο φιλοδοξούμε να πετύχουμε και φέτος» σημείωσε ο κ. Καράογλου, απευθύνοντας κάλεσμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης να συνταχθούν μαζί μας στον κοινό αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις φωτιές. Το περιβάλλον είναι ένα κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλους μας και άρα έχουμε την ηθική υποχρέωση και το καθήκον να το προστατεύσουμε», υπογράμμισε.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής σύσκεψης.
«Ξεκινάμε από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για να προετοιμάσουμε τη νέα αντιπυρική περίοδο στη Βόρεια Ελλάδα. Τα τοπικά συντονιστικά συμβούλια πολιτικής προστασίας έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν τα ζητήματα που υπάρχουν, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και εργαζόμαστε προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μας με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, οι οποίες κάθε χρόνο διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο από πλευράς πολιτικής προστασίας στη βοήθεια που διατίθεται προς τους πυροσβέστες μας», σημείωσε.

Τέλος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, τόνισε από την πλευρά του ότι «είναι στο χέρι όλων μας το καλοκαίρι του 2014 να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αντιπυρικά αποτελέσματα». Η σύσκεψη στο Διοικητήριο έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του γγ Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγου Βασίλη Παπαγεωργίου, της ηγεσίας της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του γενικού διευθυντή του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνου Παρθενόπουλου και της διευθύντριας Π.Α.Μ.-ΠΣΕΑ του ΥΜΑΘ κας Καλλιόπης Τζελίζογλου.

Πηγή : Voria.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.