Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ με τον Αρχηγό του Π.Σ.

 

22/3/2009

Συνάδελφοι/σες,
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα, παρουσία και των Προϊσταμένων Α’ Κλάδου και Εθελοντισμού.

Στην συνάντηση, ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θεσμικά και ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα του αντιμετωπίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες καθώς και για τα αιτήματά τους και ακολούθησε συζήτηση και παράθεση απόψεων.

Ο κ. Αρχηγός, από την μεριά του, αφού δήλωσε την υποστήριξή του στο εθελοντικό προσωπικό και αναγνώρισε το σημαντικό έργο που προσφέρουν, συμφώνησε στην ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, μεταξύ άλλων:

 

 • Να γίνει επανασύσταση του Ενιαίου Μητρώου Εθελοντών και αντικατάσταση των ειδικών καρτών με νέου τύπου.
 • Να πραγματοποιείται σε κάθε σχολή (Δοκίμων Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών) ενημέρωση για τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη.
 • Να πραγματοποιηθεί συνάντηση-συζήτηση με τους κ.κ. Περιφερειάρχες παρουσία του κ. Αρχηγού και αντιπροσωπείας του προεδρείου, στο πλαίσιο της σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί στο Αρχηγείο εν όψη της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου.
 • Με την ολοκλήρωση της επεξεργασία του προσχέδιου για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου από το νομικό τμήμα του Α.Π.Σ να υπάρξει συνάντηση για την συζήτηση των ενστάσεων.Επιπλέον, ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν άρβυλα, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα χορήγησης κράνους. Τέλος, για το θέμα με την επιγραφή στην στολή, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί το «Εθελοντής Πυροσβέστης» με «Πυροσβεστικό Σώμα – Εθελοντής».

  Κλείνοντας την συνάντηση, ο κ. Αρχηγός ζήτησε να υπάρχει συχνή επικοινωνία και συνεργασία με το προεδρείο και να ενημερώνετε για κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται.
  Από την πλευρά της, η Ένωση ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Αρχηγό για το ενδιαφέρον που έδειξε στην επίλυση των προβλημάτων, τις άμεσες αποφάσεις που πάρθηκαν καθώς και για την ανταπόκρισή του στο αίτημα της άμεσης συνάντησης.

  Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος
  Σεραφείμ Τσιουγκρής
  Ο Γεν. Γραμματέας
  Δημήτριος Ζέρβας

  Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
  Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
  Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

  Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.