Τα 10 πιο περίεργα Πυροσβεστικά Οχήματα

 

Τα πυροσβεστικά οχήματα μάλλον ακολουθούν την ίδια μόδα μεγάλα κόκκινα φορτηγά που λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους ψάχνοντας όμως βρήκαμε 10 οχήματα που ξεφεύγουν από αυτόν το κανόνα.

10. Το μικρότερο πυροσβεστικό φορτηγό.


Photo Credit: Fire Truck Mall

Πρόκειται για εξάτροχο ATV Polaris που έχει σχεδιαστεί για να πάρει μέρος σε συμβάντα σε απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία έχει μία δεξαμενή νερού με χωρητικότητα 75 γαλόνια και 5 γαλόνια αφρογόνου υλικού με ακροφύσιο αφρού. Η αξία του είναι $ 37.500.

9.   Atlanta Fire Rescue Colet K-15 Jaguar Crash Truck


Photo Credit: Colet SVD


Photo Credit: Colet SVD

Το αεροδρόμιο της Atlanta άρχισε να χρησιμοποιεί ατή τη κατασκευή από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Είναι σχεδιασμένο για μεγάλες ταχύτητες, 83 μίλια την ώρα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος επέμβασης. Παρατηρήστε το θάλαμο διακυβέρνησης και το επιθετικό σχεδιασμό του.

8.   Rolls-Royce Firetruck


Photo Credit: Historical Fire Engines

Αν ζείτε σε μία πλούσια πόλη είναι δικαίωμα να έχετε και πυροσβεστικό Rolls-Royce. Η Phantom II υπέστη τη μετατροπή το 1930.

7.   Chinese Jet Truck


Photo Credit: Car News China

Ένα φορτηγό από τη κινεζική εταιρεία Youngman με κινητήρα από την κινεζική έκδοση του σοβιετικού μαχητικού MiG-19 το ακροφύσιο έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης 4 τόνων νερού ανά 4 λεπτά της ώρας σε απόσταση 120 μέτρων.

6.   Vintage Ahrens Fox Truck


Photo Credit: Timothy Wildey

Αφού οι οδηγοί των πυροσβεστικών κάθονται στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος γιατί να μην είναι και η αντλία. Έτσι δημιούργησε το εικονιζόμενο μοντέλο με αποτέλεσμα ο οδηγός να κάθεται αρκετά πιο πίσω από τον μπροστινό άξονα. Το όλον δεν δούλεψε ποτέ καλά.

5.   Soviet AA-60 Tank Truck


Photo Credit: Master Sgt. Daniel Nathaniel

Στη αρχική του μορφή είναι ένας εκτοξευτήρας πυραύλων Scud, oMAZ-543. Στη θέση του πυραύλου έχουν τοποθετήσει έναν τεράστιο σωλήνα. Το όχημα παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα V12 38,8 λίτρων με ισχύ 525 ίππων και ροπή 610 ft-lbs.

4.   Metro-North Mini-Emergency Vehicles


Photo Credit: MTA

Το εμπορικό κέντρο GrandCentral σήμερα δεν έχει πολλά συμβάντα όπως πριν μερικά χρόνια όταν αναγκάστηκε να αποκτήσει το δικό του στόλο μικρών γοητευτικών οχημάτων. Τα ηλεκτροκίνητα αυτά οχήματα είναι εξοπλισμένα ανάλογα με την αποστολή τους με ένα δοχείο 200 γαλονιών και σωλήνα μήκους 300 ποδών για την πυρόσβεση ή με διασωστική σειρά που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα ή με φορείο, φιάλες παροχής οξυγόνου, απινιδωτή, εργαλεία ακινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης, ειδική καρέκλα για σκαλοπάτια κλπ ιατρικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών. Τέλος είναι εξοπλισμένα με σειρήνα και φάρο.

 3.  Antarctic Firetruck


Photo Credit: Bradford S. Miller/National Science Foundation/US Antarctic Program

Σήμερα ο πυροσβεστικός σταθμός έχει έναν πολύ πιο μοντέρνο εξοπλισμό από αυτό το τέρας που συναντούσαμε τη δεκαετία του 70.

 2.  Big Wind

Πως θα μπορούσατε να σβήσετε φωτιές θερμοκρασίας 2.000oF όπως αυτές που έβαλε ο Σαντάμ στο Κουβέιτ το 1991. Σε κινούμενο με 2 κινητήρες από το σοβιετικό αεροπλάνο Mig-21 σοβιετικό τεθωρακισμένο Τ-34. Η τεχνική συνίσταται στο να ρίχνουν νερό έξη αυλοί και στη συνέχεια τον δημιουργούμενο ατμό οι κινητήρες να τον σπρώχνουν με ορμή πάνω στη φωτιά με σκοπό να την αποκόψουν από το αναβλύζον από το έδαφος πετρέλαιο.

 1.   Russian Rocket Tank Trucks

Τα συγκεκριμένα οχήματα σοβιετικής κατασκευής πάνω σε άρμα T-62 έχουν σαν βασική αποστολή την εκτόξευση κάθε είδους βλήματος σε πυροσβεστική χρήση εξαπολύουν βλήματα επιβραδυντικού υλικού πάνω στις φωτιές.

Πηγή: http://jalopnik.com

Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.