Ο φάκελος που έκρυβε συγκίνηση για τους δασοπυροσβέστες

 

28/4/2014

Ως γνωστόν, τα παιδιά κρύβουν αμέτρητες ευαισθησίες και μπορούν ενίοτε με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο να εκπλήξουν ανέλπιστα εμάς τους “μεγάλους”, δίνοντάς μας μαθήματα ζωής, με απλές μα τόσο ουσιαστικές κινήσεις ανθρωπιάς, που εκλείπουν δυστυχώς από τη σημερινή κοινωνία! Πιο συγκεκριμένα,  τρεις μαθήτριες από την Εύβοια έκαναν τους εθελοντές δασοπυρόσβεσης ενός χωριού να συγκινηθούν. Ο φάκελος έφτασε στα γραφεία…και έμειναν όλοι άφωνοι. Οι μικρές μαθήτριες που κατάγονται από την Οκτωνιά, θέλησαν να τους βοηθήσουν φτιάχνοντας κάποια βραχιολάκια τα οποία πούλησαν σε συμμαθητές τους συγκεντρώνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο το συμβολικό χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τα έβαλαν μέσα στον φάκελο μαζί με την παρακάτω επιστολή (της φωτογραφίας) και τα έστειλαν. “Ανοίγοντας το φάκελο δεν μπορούσαμε να αρθρώσουμε λέξη, ενώ ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα για να ενημερωθούν όλοι… Τα παιδιά αυτά κατάφεραν μ΄ αυτή τους την κίνησή να μας δώσουν τόσο κουράγιο και τόσα ηθικά διδάγματα όσο δεν μπόρεσε να μας δώσει κανένας ενήλικας μέχρι τώρα. Oι μαθήτριές σε λίγες ημέρες θα λάβουν από εμάς 3 σήματα με το έμβλημα της ομάδας μας ως ενθύμιο για την πράξη τους και την σχετική απόδειξη είσπραξης.” είπαν οι εθελοντές στο evianews.com!

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας εδώ
http://omasoktonias.weebly.com

1 Comment

  1.  

    Τα παιδιά της ομάδας το ένα πιο αξιόλογο από το άλλο…

    Τους εύχομαι να μείνουν άκαπνοι για πάντα.

    Να είστα πάντα καλά και να έχετε υγεία.

    Ένας φίλος σας από τα παλιά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.