Άσκηση ετοιμότητας από το 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας

 

29/4/2014

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας,στο κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ.
Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο του θεραπευτηρίου η οποία εξαπλώθηκε στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο της Β πτέρυγας και εγκλωβισμό εργαζόμενου.
Στον τόπο του συμβάντος κατέφθασαν άμεσα τρία οχήματα του 1ουΠυροσβεστικού σταθμού,ενώ έσπευσαν για ενίσχυση άλλα τέσσερα
οχήματα από όμορες υπηρεσίες της πόλης και του νομού.

Έγινε απεγκλωβισμός του εργαζόμενου και μεταφορά του σε ασθενοφόρο ενώ ταυτόχρονα εκκενώθηκε με ασφάλεια ο χώρος από ασθενείς και εργαζόμενους με πλήρη συντονισμό πυροσβεστών και ομάδας πυρασφάλειας του κέντρου αποκατάστασης.Στη συνέχεια έγινε πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Υπεύθυνος της άσκησης ήταν ο Διοικητής του 1ου Π.Σ Λάρισας Επιπυραγός κος Νικόλαος Μητσιογιάννης ενώ το όλο έργο συντόνιζε ο Πύραρχος κος Κων/νος Σκούπρας.

Πηγή:  www.onlarissa.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.