Εγκύκλιος για την αντιμετώπιση κινδύνων από ατυχήματα μεγάλης έκτασης σε εγκαταστάσεις SEVESO

 

2/5/2014

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε το 1616/17-03-2014 έγγραφό της (ΑΔΑ: ΒΙΚΖΙ-ΝΨΥ) με θέμα “ΚΥΑ 12044/613/2007 (ΦΕΚ Β’ 379/19.03.2007) για την αντιμετώπιση κινδύνων από ατυχήματα μεγάλης έκτασης σε εγκαταστάσεις ή μονάδες λόγω της ύπαρξης επικίνδυνων ουσιών (εγκαταστάσεις SEVESO): Κύρια Σημεία, Εργαλεία Διαχείρισης της Επικινδυνότητας, Ρόλοι και Αρμοδιότητες Φορέων, Διευκρινιστικές Οδηγίες προς Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις”.

Στο ανωτέρω έγγραφο παρουσιάζονται όλες οι πλευρές που σχετίζονται με την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων και τον τρόπο μείωσής της και αναφέρονται με λεπτομερή  και αναλυτικό τρόπο οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό την ορθή εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση της επικινδυνότητας και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.

Πηγή : www.civilprotection.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.