Ενημέρωση μελών για την επίσκεψη του Υπουργού & του Αρχηγού του Π.Σ στο Π.Κ Σαμοθράκης & στο Π.Κ Θάσου

 

5/5/2014

Συνάδελφοι

Σήμερα 3 Μαΐου 2014 ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και ο Αρχηγός ΠΣ κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Διοικητή Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Σωτήριο Τερζούδη και άλλους διοικητικούς παράγοντες του Α.Π.Σ επισκέφθηκαν στης 12:30 το Π.Κ Σαμοθράκης και στης 15.00  το Π.Κ Θάσου .

Συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τόσο τις Υπηρεσίες  όσο και τον κλάδο μας.
Συγκεκριμένα για το θέμα πρόσληψης των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών εάν αληθεύει η είδηση για πρόσληψη στις 2 Ιουνίου ο κ. Αρχηγός μας απάντησε ότι θα προσληφθούν αρχές Ιουνίου.
Για το θέμα των ωραρίων εργασίας των Πενταετών ο Αρχηγός απάντησε ότι  είναι κοντά στην έκδοση διαταγής για τις ώρες που θα δουλέψουμε φέτος και οι οποίες θα είναι ίδιες με του 2013 δηλαδή (Νυχτερινά, υπερωρίες, εξαιρέσιμες ημέρες).
‘Όσον αφορά τα Μ.Α.Π. υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός για τον οποίο υπάρχει πρόβλημα με το Υπουργείο Ανάπτυξης για (Κράνη, ζώνες, γάντια και ότι άλλο προβλέπεται).
Για το γερασμένο στόλο των οχημάτων  η Υπηρεσία μας επιχειρεί στα δασικά περιστατικά με οχήματα από 30 έως σχεδόν 50 ετών  μας απάντησε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σύμβαση για 260 καινούργια οχήματα  τα οποία θα διανεμηθούν πανελλαδικά για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευσή τους.
Για το θέμα της μονιμοποίησης  των πενταετών ο αρχηγός ευχήθηκε να μπορούσε ο ίδιος, ή η Πολιτεία να μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, όμως αυτό έχει οικονομική επιβάρυνση και η οικονομική κατάσταση της Χώρας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους εγχειρήματα. Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι αυτή τη στιγμή.
Μακάρι είπε να βρεθούν τα χρήματα και να γίνετε μόνιμοι αύριο το πρωί.
Δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση του προϋπολογισμού γιατί εάν δεν φθάσει δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τον κόσμο και θα πρέπει να επιζήσουμε με αυτά τα χρήματα.
‘Όσον αφορά το διορθωτικό ποσό (αυτό που θα δοθεί στους αμειβόμενους κάτω από 1500 ευρώ μεικτά),  μας είπε ότι πάρθηκε απόφαση να δοθεί σε 3.500 πυροσβέστες ενώ για πάνω από 1500 ευρώ μεικτά αυτό θα μειώνεται.

Φυσικά του επισημάναμε  ότι και οι 4000 πενταετείς αμείβονται κάτω του ανωτέρω ποσού σε μεικτές αποδοχές.
‘Όσον αφορά το εκλογικό  επίδομα  ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν διαταγές για επιφυλακή και ότι αυτό σημαίνει, μας απάντησε ότι κάτι ψιθυρίζεται και ενώ ήταν να πάρει το Υπουργείο 15.000.000 ευρώ ίσως τελικά πάρει 13.500.000 με δικαιούχο και το Λιμενικό.
Το ποσό θα είναι της τάξης των 200 ευρώ μεικτά. 

Τέλος μας ευχήθηκε καλή επιτυχία και μας παρακάλεσε να δείξουμε όλον μας τον πατριωτικό ζήλο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη  για το καλοκαίρι και αφού μας ευχαρίστησε έναν έναν προσωπικά ο κ. Δένδιας και οι υπόλοιποι απεχώρησαν.

Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή : www.pospid.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.