Δένδιας: «Οριακή» η κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών

 

8/5/2014

«Οριακή» χαρακτήρισε την κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας. 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο θέμα του στόλου των αεροσκαφών η κατάσταση είναι περίπου οριακή. Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολεμική αεροπορία για τη συντήρηση των αεροσκαφών, αυτά τα αεροπλάνα είναι πάρα πολύ παλιά. Και μάλιστα, δυστυχώς προχθές χάσαμε ένα από τα έξι λιγότερο παλιά αεροσκάφη που είχαμε. Ο στόλος παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό βλαβών».

Αναφερόμενος στην περσινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «χωρίς περισσότερο προσωπικό, χωρίς περισσότερα χρήματα, με λιγότερα χρήματα, οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%». Απέδωσε την επιτυχία σε «οριακές βελτιώσεις ασήμαντου κόστους», όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση των πέντε ιδιόκτητων ελικοπτέρων και των μοτοσικλετών της Πυροσβεστικής. Ο αρχηγός του Σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Στη σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Επεσήμανε ακόμη ότι πέρυσι μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις κατά περίπου 50% χωρίς περισσότερο προσωπικό, χωρίς περισσότερα χρήματα, με λιγότερα μέσα και με «οριακές βελτιώσεις ασήμαντου κόστους, όπως παραδείγματος χάριν 70.000 ευρώ που χρειάστηκαν για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα πέντε ελικόπτερα της Πυροσβεστικής».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφερόμενος στη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως «δεν μπορεί να επιτρέπουμε στους εμπρηστές να περιδιαβαίνουν τα δάση μας όταν έχουμε δείκτη τέσσερα και πέντε. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα αυτά που είναι αναγκαία για να σώσουμε το περιβάλλον, την περιουσία του έλληνα πολίτη, τη ζωή του ίσως».

Είπε επίσης ότι και τα δασαρχεία έχουν ένα τεράστιο ρόλο καθώς έχουν γνώση της κατάστασης, σημειώνοντας: «Οι πυρκαγιές δεν εξελίσσονται με τον ίδιο τρόπο. Το τι υπάρχει ως καύσιμη ύλη και τι μορφής είναι τα δέντρα, τι μορφής είναι όλα αυτά τα στοιχεία που προσδιορίζουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς όταν ξεσπάσει, για να μην πω και για την πρόληψη, που είναι ακόμα πιο σημαντικό, εξαρτώνται πάρα πολύ από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι υπήρξαν συνεργάτες μας και βοηθοί σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πηγή : www.zougla.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.