Εκλογές και συνέλευση της Π.Ε.Ε.Π.Σ

 

9/3/2009

Του Ρέτσιου Σ. Ιωάννη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, η συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Παρευρέθησαν ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βουλευτές και άλλοι αξιότιμοι καλεσμένοι.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας του Βέγγου. Να τρέχουν δέκα δεκαπέντε άτομα για όλους τους υπόλοιπους. Η προσέλευση ήταν αποκαρδιωτική με μόνο πενήντα συμμετέχοντες και το χειρότερο παντελής απουσία ειδικά των εθελοντών πυροσβεστών που υπηρετούν στην Αττική. Μπορώ να δικαιολογήσω τους συναδέλφους από την επαρχία (σχεδόν) αλλά τους εθελοντές της Αττικής πραγματικά δεν μπορώ να τους δώσω κανένα ελαφρυντικό! Είναι απαράδεκτο να επιζητούμε λύσεις στο θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη από το καναπέ μας η την βόλεψη του Internet.

Γνωρίζω πολλούς συναδέλφους που υπηρετούν στην Αττική σε αρκετούς πυροσβεστικούς σταθμούς και δεν εμφανίστηκαν σε αυτή την γενική συνέλευση που στην ουσία είναι το ύψιστο όργανο των εθελοντών πυροσβεστών. Δηλαδή για άλλη μια φορά ας τρέξουν οι γνωστοί εθελοντές για όλους μας και ας ωφεληθούμε εμείς από τα αποτελέσματα.

Προσωπικά ένιωσα πολύ άσχημα ενώπιον των ανθρώπων που μας τίμησαν ως εθελοντές πυροσβέστες με την παρουσία τους εκεί και από τα σχόλια που άκουσα σε κατ ιδίαν συζητήσεις μετέπειτα. Έκανα μια παρέμβαση κατά την διάρκεια της συνέλευσης εκφράζοντας τη οργή και την λύπη μου ταυτόχρονα για τους συνάδελφους που έλαμψαν δια της απουσίας τους. Κύριοι και Κυρίες συνάδελφοι εθελοντές πυροσβέστες, είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και δεν θα δεχθώ πραγματικά από κανένα να ασκήσει ξανά κριτική σε αυτούς που πολεμάνε από το δικό τους μετερίζι για το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη.

Οι ξερόλες και έμπειροι καναπεδάτοι εθελοντές έδειξαν την αξία τους και το ενδιαφέρον τους την Κυριακή 8 Μαρτίου. Προσωπικά είχα πολύ καλή δικαιολογία να μην πάω στην συνέλευση και στις εκλογές καθώς είχα το παιδί μου άρρωστο… παρόλα αυτά θεώρησα πολύ σημαντικό να παρευρεθώ και να λείψω 2 ώρες από το σπίτι μου για να δείξω το σεβασμό μου στους συναδέλφους που διοργάνωσαν την συνέλευση και τις εκλογές.

Οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά από την Π.Ε.Ε.Π.Σ μέσω δελτίου τύπου. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εσωτερικών προσκάλεσε το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ στα γραφεία του για να συζητήσουν και να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Εθελοντές Πυροσβέστες.

Ακολουθούν φωτογραφίες :
Μάλλιος Αλέξανδρος ανταποκριτής του Fire Rescue NewsΚάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.