Να προσληφθούν άμεσα οι 500 δόκιμοι πυροσβέστες επιτυχόντες στον διαγωνισμό του 2011

 

14/5/2014

Ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης – την οποία προσυπογράφουν άλλοι 40 συνάδελφοί του.
Με την ερώτηση ζητείται η άμεση πρόσληψη των εναπομεινάντων 500 δοκίμων πυροσβεστών, από τους συνολικά 725 επιτυχόντες στον διαγωνισμό του 2011.
Επισημαίνεται ότι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο αντιπυρικός μηχανισμός μας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επάρκεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα και ότι οι υπηρεσίες αυτών των 500, μάχιμων εκπαιδευμένων ατόμων που προέρχονται από επίλεκτες μονάδες του στρατού μας θα είναι πολύτιμες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πύρινης απειλής.
Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι τίθεται ζήτημα κοινωνικό και ηθικό, όταν σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη χώρα, η Πολιτεία προκηρύσσει διαγωνισμούς, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και επίσης απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ, ανακοινώνει επιτυχόντες και στη συνέχεια τους περισσότερους από αυτούς τους κρατά σε ομηρία.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Αθήνα, 12 Μαΐου 2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβεστών».

Από τους 725 επιτυχόντες στην Προκήρυξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (57659 οικ. Φ 300.2/13-12-2011), των οποίων τα ονόματα δημοσιεύτηκαν και στο ΦΕΚ 1379/Γ/31-12-2012, έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής μόνον 225.
Για τους υπόλοιπους 500 η απόφαση για την πρόσληψή τους, παραμένει εκκρεμής. Οι πίνακες των διοριστέων ισχύουν για δύο χρόνια και, δεδομένου ότι έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο έτος (που κι αυτό κοντεύει να τελειώσει) από την επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας τους, έχει κάνει αυτούς τους νέους ανθρώπους, να περιέλθουν σε απόγνωση, καθώς έχουν οργανώσει το μέλλον τους με βάση την επίσημα ανακοινωθείσα επιτυχία τους.
ΕΠΕΙΔΗ, σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη χώρα, είναι αδιανόητο η Πολιτεία να προκηρύσσει διαγωνισμούς, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και επίσης απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ, να ανακοινώνει επιτυχόντες και στη συνέχεια τους περισσότερους από αυτούς να τους κρατά σε ομηρία.
ΕΠΕΙΔΗ, ναι μεν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) απαγορεύει την πρόσληψη ένστολων, όμως, ο πίνακας των συγκεκριμένων επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, είχε επικυρωθεί πριν την απαγόρευση που επιβάλει η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Εξ αυτού δε του λόγου, υπάρχει πλέον έγκριση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την πρόσληψη των υπολοίπων 500 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών.
ΕΠΕΙΔΗ, έχει ξεκινήσει η περίοδος που ο αντιπυρικός μηχανισμός μας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επάρκεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα, δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να στερούμαστε των υπηρεσιών ατόμων που προέρχονται από επίλεκτες μονάδες του στρατού μας. Συνεπώς, λογικό θα ήταν οι εκπαιδευμένοι αυτοί άνθρωποι. να προσληφθούν άμεσα και μάλιστα να προταχθεί η πρακτική τους εκπαίδευση στην αντιπυρική προστασία και, να ακολουθήσει η θεωρητική εκπαίδευσή τους, ώστε να έχουμε 500 ανθρώπους μάχιμους.
ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε δεδομένο ότι, την ηγεσία του Υπουργείου διακατέχει η ευαισθησία για την προστασία της χώρας από την πύρινη απειλή,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός
Αν προτίθεται – όπως έχει τη δυνατότητα – να προσλάβει άμεσα τους υπόλοιπους 500 επιτυχόντες, αποκαθιστώντας έτσι μια διαγραφόμενη κατάφωρη αδικία και, παράλληλα, θωρακίζοντας την αντιπυρική προστασία της χώρας. .

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Γιώργος Καρασμάνης, Πέλλας
2. Δημήτριος Κυριαζίδης, Δράμας
3. Ηλίας Βλαχογιάννης, Τρικάλων
4. Παύλος Βογιατζής, Λέσβου
5. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Πιερίας
6. Σταμάτης Κάρμαντζης, Χίου
7. Γεωργία Μπατσαρά, Ημαθίας
8. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πιερίας
9. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ημαθίας
10. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Πιερίας
11. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Καβάλας
12. Γεώργιος Γεωργαντάς, Κιλκίς
13. Εμμανουήλ Κόνσολας, Δωδεκανήσου
14. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ημαθίας
15. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Φλώρινας
16. Ευριπίδης Στυλιαννίδης, Ροδόπης
17. Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς
18. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μεσσηνίας
19. Ευάγγελος Μπασιάκος, Βοιωτίας
20. Χρίστος Δήμας, Κορινθίας
21. Γιάννης Καράμπελας, Βοιωτίας
22. Φωτεινή Αραμπατζή, Σερρών
23. Φεβρωνία Πατριανάκου, Λακωνίας
24. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Φθιώτιδας
25. Ασπασία Μανδρέκα, Φωκίδας
26. Δημήτριος Τσουμάνης, Πρέβεζας
27. Γεώργιος Βλάχος, Αττικής
28. Ευθύμιος Καρανάσιος, Χαλκιδικής
29. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Εύβοιας
30. Παναγιώτα Ιακωβίδου, Β΄Αθηνών
31. Χρήστος Κέλλας, Λάρισας
32. Αθανάσιος Νταβλούρος, Αχαΐας
33. Γεώργιος Στύλιος, Άρτας
34. Ιωάννης Πασχαλίδης, Καβάλας
35. Τιμολέων Κοψαχείλης, Γρεβενών
36. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Έβρου
37. Σάββας Αναστασιάδης, Β΄Θεσσαλονίκης
38. Γεώργιος Ορφανός, Α΄Θεσσαλονίκης
39. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Καρδίτσας
40. Δημήτριος Χριστογιάννης, Πιερίας
41. Βασίλειος Υψηλάντης, Δωδεκανήσου

Πηγή :  Διαδίκτυο – Facebook

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.