Έκκληση για χρηματική ενίσχυση Συναδέλφου απο την Θεσσαλονίκη

 

24/5/2014

Ο Συνάδελφος μας Σταυρίδης Βασίλειος Πενταετής Πυροσβέστης που υπηρετεί στον 2ο Π.Σ. Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με τον τετράχρονο γιο του που θα χρειαστεί σε πρώτη φάση δυο εγχειρήσεις οι οποίες θα κρίνουν την συνέχεια .

Για τις δυο αυτές εγχειρήσεις θα χρειαστούν σύμφωνα με τους υπευθύνους τουλάχιστον 8.000 ευρώ. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα χρήματα που παίρνουν οι Πενταετείς δεν φτάνουν έστω και για να συντηρηθεί μια πολύτεκνη οικογένεια πόσο μάλλον για προβλήματα υγείας που χρειάζονται για να λυθούν εν μέρη 8,000 ευρώ.

Παρακαλούμε όλους τους Συναδέλφους και μη να βοηθήσουν ενισχύοντας οικονομικά τον συνάδελφο Σταυρίδη Βασίλειο βάζοντας στο λογαριασμό τραπέζης της: ALFA BANK GR.0401407350735002340001373 ότι χρηματικό ποσό μπορούν και έχουν την διάθεση με την πρόθεση να σώσουμε ένα παιδί τεσσάρων χρονών.

Για επικοινωνία με τον γονέα και συνάδελφο Σταυρίδη Βασίλη το τηλ είναι 6947636214.
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στον Συνάδελφο μας.

Πηγή :  www.eypspkm.gr

2 Comments

 1.  

  Καλημέρα σας. Παρόλο που συμμετείχα κι εγώ στον προαιρετικό έρανο που γίνεται στον Σταθμό που εργάζομαι, θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη και μια πρόταση για παρόμοια ανθρώπινα γεγονότα – καταστάσεις.
  Κάτι τέτοιες ώρες που μια οικογένεια αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή του συναδέλφου, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η ψυχολογία της και η απόγνωση που βιώνει, δοκιμάζει απίστευτα τις αντοχές της. Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο συναδέλφων, οι οποίοι “αναγκάζονται” να συμμετέχουν στον έρανο, λόγω της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης που “θα πρέπει” να διακατέχει τον συνάδελφο, δημιουργείται σε πολλούς δυσφορία και κλονίζεται η εμπιστοσύνη του προς διάφορους θεσμούς (ταμεία αλληλοβοήθειας και ό,τι άλλο υπάρχει, δυστυχώς δεν τα κατέχω και πολύ καλά..).
  Άλλο πρόβλημα: Ο συνάδελφος ρωτάει τον συνάδελφο: “πόσα έβαλες εσύ, πόσα να βάλουμε;”, διότι ντρέπεται να δώσει λιγότερα ή περισσότερα, μη τυχόν και σχολιαστεί δυσμενώς. Έτσι αν η τσέπη κάποιου συναδέλφου αντέχει 5 ευρώ, μοιραία όλη η βάρδια θα συμπαρασυρθεί και θα δώσει 5 ευρώ!…
  Λοιπόν ας σταματήσει σύντομα όλη αυτή η παρωδία και ας προετοιμαστούμε σωστά.
  ΠΡΟΤΑΣΗ: Προσέχουμε για να έχουμε. Οργάνωση από τώρα ενός σωστού ταμείου (τα οργανωτικά, τα θεσμικά, τα λειτουργικά και τα ελεγκτικά να τα βρουν οι ειδικοί και να απολογηθούν αν δεν κάνουν κάτι σωστά..), στο οποίο θα δίνουμε όλοι 3-5 ευρώ/μήνα, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να δοθούν τα χρήματα άμεσα. Κάτι όπως την τράπεζα αίματος.
  Δεν είναι δυνατόν αυτός που έχει το πρόβλημα να επιβαρύνεται ψυχολογικά και ποικιλοτρόπως με ένα ακόμη πρόβλημα: την εξεύρεση “ζεστού” χρήματος. Στον 21ο ζούμε..Ήμαρτον!

 2.  

  Προσφάτα ενημερώθηκα ότι σε κάποια ΕΜΑΚ υπάρχει ένα ταμείο το οποίο το διατηρεί η ίδια η υπηρεσία(δε ξέρω και δε με αφορά με ποιο τρόπο) όπου εάν χρειαστεί κάποιος συνάδελφος κάποια προκαταβολή του μισθού του με ΑΜΕΣΕΣ διαδικασίες (αυθημερόν αν δε κάνω λάθος) μπορεί να πάρει ο εκάστοτε συνάδελφος τα όποια χρήματα έχει ζητήσει.Χωρίς να πρέπει να περιμένει τις όλες διαδικασίες γραμματεία-πρωτοκόληση-να πάει στο οικονομικό τμήμα-να εγκριθεί κτλ.Φυσικά ο παραπάνω τρόπος(ΕΜΑΚ) γίνεται με νόμιμες διαδικασίες καθώς τα χρήματα αφαιρούνται αυτόματα από την μισθοδοσία.
  Πάνω σε αυτό το πρότυπο δε θα μπορούσε να στηριχθεί και ένα είδος αλληλοβοήθειας το οποίο θα ήταν σωστά και άρτια δομημένο?Τα τόσα σωματεία που υπάρχουν δε θα έπρεπε να έχουν ένα αποθεματικό για τέτοιες περιπτώσεις?
  Οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι ούτε ειρωνικές ούτε εχω σκοπό να θίξω κάποιον…Έχω πλήρη άγνοια για αυτό και ρωτάω…

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.