Επαναστατικός εξωσκελετός σχεδιασμένος για τον Πυροσβέστη του μέλλοντος

 

27/5/2014

Ένας σχεδιαστής από την Μελβούρνη ο Ken Chen αποφάσισε  να δημιουργήσει ένα επαναστατικό εξωσκελετό ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται από πυροσβέστες. Ο εξωσκελετός αυτός μετατρέπει τον πυροσβέστη σε μια ζωντανή μηχανή κατάσβεσης πυρκαγιών.

Κάθε χρόνο οι κατά προσέγγιση 15,500 αστικές πυρκαγιές αποτελούν την αιτία για 60 θανάτους πολιτών, 930 τραυματισμούς, και $252 εκατομμύρια δολάρια σε καταστροφή περιουσίας τονίζει ο σχεδιαστής του εξωσκελετού Ken Chen.  Τα υψηλά κτίρια και οι ουρανοξύστες δημιουργούν ήδη πολλά προβλήματα στην Πυροσβεστική υπηρεσία που καλείται να φθάσει σε μεγάλα ύψη με τα κλιμακοφόρα οχήματα της .

Βοηθώντας σε αυτά αλλά και άλλα προβλήματα που έχει η Πυροσβεστική υπηρεσία ο Chen σχεδίασε έναν ειδικό ιμάντα ο οποίος θα βοηθά τους πυροσβέστες στην ανάβαση σε κλίμακες και σε άλλα δύσβατα σημεία.  Ο  A.F.A εξωσκελετός σκοπεύει να αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των πυροσβεστών δίνοντας τους επιπλέον δυνάμεις στο περπάτημα, στο τρέξιμο αλλά ακόμα και στην μεταφορά υλικών και πλεονάζοντος βάρους.

Ο σχεδιαστής Chen λέει επίσης ότι η μπαταρία λιθίου προσφέρει λειτουργία για περίοδο τουλάχιστον 2 ωρών. Η ειδική στολή αυτή περιλαμβάνει ειδικούς αισθητήρες και αρκετές ενεργές συνδέσεις που συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή ο οποίος κανονίζει τις λειτουργίες και βρίσκεται στο μέσον της στολής.


Ο εξωσκελετός μπορεί να επιμερίσει το βάρος σωστά στον πυροσβέστη επιτρέποντας του να κάνει όλες τις εργασίες που επιθυμεί, επίσης μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως των συνθηκών ειδικό κιτ που προσαρμόζεται κατάλληλα.

Ο σκελετός

Ο εξωσκελετός αυτός επιτρέπει στον πυροσβέστη να κινείται γρήγορα ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει φορτία βάρους ως και 91 κιλών. Ετσι ο πυροσβέστης θα μπορεί να εισέρχεται σε δύσβατα σημεία, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες κλπ ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό. Φυσικά ο πυροσβέστης φορώντας τον εξωσκελετό θα μπορεί να μεταφέρει πολύ γρήγορα σε ασφαλές σημείο άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Μια ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα του εξωσκελετού είναι ότι έχει ειδικές υποδοχές στις οποίες συνδέονται οι σωλήνες πυρόσβεσης. Κατα αυτό το τρόπο ο πυροσβέστης θα μπορεί να πλησιάζει μια εστία φωτιάς και να ρίχνει νερό ενώ παράλληλα θα έχει ελεύθερα τα χέρια του για να εκτελεί άλλες απαραίτητες για την κατάσβεση εργασίες.


Οι εξωσκελετοί όταν δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να αποθηκεύονται σε ερμάρια καθώς δεν θα πιάνουν πολύ χώρο κατά τον σχεδιαστή τους.


Ο Ειδικός αυλός νερού θα μπορεί να προσαρμόζεται στον ειδική στολή μέσω του εξωσκελετού και θα δίνει την δυνατότητα στον πυροσβέστη να κάνει ταυτόχρονη πυρόσβεση με τα χέρια (τουλάχιστον το ένα) ελεύθερα.

Απόδοση Μετάφραση για το Fire Rescue News, Ιωάννης Ρέτσιος
By MARK PRIGG
Πηγή : http://www.dailymail.co.uk

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.