Άσκηση πυρκαγιάς «Δια Πυρός 2014» στο Αργοστόλι

 

29/5/2014

Ο ήχος από τις σειρήνες ήταν διαπεραστικός και αναστάτωνε την ηρεμία στο Μαγιάτικο πρωινό στο Αργοστόλι. Ωστόσο, καμία ανησυχία, καθώς όλα έγιναν για… καλό σκοπό και για την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Με απόλυτη επιτυχία, λοιπον, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η άσκηση πυρκαγιάς «Δια Πυρός 2014».

Το σενάριο ήθελε άσκηση δασικής πυρκαγιάς, μεγάλης έκτασης, με αντιμετώπιση ως πραγματικό συμβάν. Ακολουθησαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της πυρκαγιάς, την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, την κλιμάκωση της αποστολής περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων, την αποστολή πεζοπόρων τμημάτων, τη συνδρομή υδροφόρων οχημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κεφαλονιάς.

Τόπος διεξαγωγής της προαναφερόμενης άσκησης ήταν η περιοχή Καταβοθρες και η επι του συνόλου έκταση του περιαστικού άλσους Αργοστολίου του Δήμου Κεφαλονιάς με σημείο συνάντησης των συνδέσμων των εμπλεκομένων φορέων έχει καθοριστεί ο χώρος του μνημείου Ιταλών, εντός του περιαστικού άλσους και συμμετείχαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Του Γιώργου Χαλαβαζή
Πηγή : www.inkefalonia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.