Κλείνουν τους σταθμούς των εθελοντών πυροσβεστών

 

1/6/2014

Η ψήφιση του Νόμου  4249/2014, νόμου που προωθεί η κυβέρνηση έπεται να βάλει λουκέτο στους σταθμούς του ΕΣΕΠΑ Βραχνείκων, Κάτω Αχαΐας και Βαρθολομιού.

Συγκεκριμένα με έγγραφο που απέστειλε η Κεντρική Διοίκηση του ΕΣΕΠΑτονίζει ότι λόγω των συνθηκών και των νέων δεδομένων που προκύπτουν από την ψήφιση του νέου νόμου είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει τα πρωτόκολλα συνεργασίας που έχει με τους συγκεκριμένους σταθμούς και να τους αφαιρέσει τα οχήματα.

Ο συγκεκριμένος νόμος έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως αναφέρει το έγγραφο σε περίπτωση που οι εθελοντές πυροσβέστες θέλουν να συνεχίσουν την λειτουργία των σταθμών τότε είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε νέο καταστατικό, δημιουργώντας το δικό τους διοικητικό τους συμβούλιο, υπογράφοντας παράλληλα νέους όρους συνεργασίας. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και έτσι πρόκειται να χαθεί πολύτιμος χρόνος με γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε μία περίοδο μάλιστα που βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και η περιοχή με τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κάτι παραπάνω από ανάγκη τους εθελοντές πυροσβέστες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους εθελοντές, αλλά και γενικότερα στους πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας που βλέπουν νααποδυναμώνεται η αντιπυρική προστασία της περιοχής τους εν αναμονή του καλοκαιριού που ως γνωστόν είναι η «αγαπημένη» εποχή των εμπρηστών.

Ακολουθούν δηλώσεις των εθελοντών της ΕΣΕΠΑ Βραχνείκων για την αναστολή λειτουργίας του σταθμού δασοπυρόσβεσης.

Πηγή :  www.patrasevents.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.