Μεταθέσεις Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος 2014

 

9/6/2014

Η ολοκλήρωση των τακτικών μεταθέσεων των Αξιωματικών του ΠΣ για το 2014, για άλλη μια φορά ανέδειξε τις αδυναμίες και το αναχρονιστικό του θεσμικού πλαισίου του συστήματος που κλείνει πλέον αισίως 18 έτη. Η Ένωσή μας έχει επισημάνει «μονότονα» πλέον τα τελευταία χρόνια, ότι το σύστημα μεταθέσεων ξεπεράστηκε από την σημερινή πραγματικότητα, των πυροσβεστικών εξελίξεων, της γεωγραφικής διασποράς των συναδέλφων και επιπλέον από το χαρακτηριστικό της ραγδαίας φτωχοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού, όπου αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε υπηρεσιακή ζωή μακριά από τον «τόπο συμφερόντων του».

Στα «τρωτά» του συστήματος και φέτος περιλαμβάνεται η χωρίς κανόνες, ελέω «ηγεσίας», κατανομή των θέσεων των Αξιωματικών ανά την χώρα, που αποτελεί και το εναρκτήριο λάκτισμα για το άδικο εν συνεχεία των μεταθέσεων.

Μοιραία το δεύτερο τρωτό, είναι η με τον ίδιο τρόπο επιλεκτική πλήρωση κενών θέσεων και εν συνεχεία η «βιαίως» μετάθεση των υπεράριθμων συναδέλφων, χωρίς εμφανή κριτήρια και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο γενικός πίνακας μορίων της συγκεκριμένης κατηγορίας συναδέλφων, ώστε να υπάρχει δίκαιη σειρά μεταθετότητας. Εδώ θα πρέπει να υπομνηθεί η συνεχιζόμενη αδικία «ελέω κανονισμού» των συναδέλφων από το βαθμό του Αντιπυράρχου και πάνω, οι οποίοι παραδίδονται στην καλή προαίρεση της ηγεσίας για την μετάθεσή τους, καθότι εξαιρούμενοι του κανονισμού δεν έχουν καμία ουσιώδη προστασία.

Παρά την προσπάθεια της ηγεσίας να υλοποιήσει «τον απαραίτητο αριθμό μεταθέσεων» αλλά και να ικανοποιήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων, υπήρξαν περιπτώσεις που ανήκουν στα «τρωτά» των αναφερόμενων παραπάνω.

Επειδή η ορθή διαχείριση των στελεχών του Π.Σ. αποτελεί και σημαντικότατο παράγοντα της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του, καλούμε την νέα Πυροσβεστική Ηγεσία να προχωρήσει δημόσια και με διαφανείς διαδικασίες διαλόγου, σε νέο κανονισμό μεταθέσεων που να αίρει τις αδικίες και τα αναχρονιστικά σημεία του υφιστάμενου. Επίσης καλούμε την πολιτική ηγεσία να λάβει μέριμνα για τις συνθήκες διαβίωσης των μετατιθέμενων στελεχών, αντίστοιχη των υπόλοιπων ενστόλων συναδέλφων, ώστε στις σκληρές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρεπή τρόπο.

Πηγή :  www.eaps.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.