Συμμετοχή της Π.Ε.Ε.Π.Σ στην Inter Aigis 2009

 

25/5/2009

Στην 1η Διεθνής Έκθεση Πολιτικής Προστασίας, Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Ειδικού Εξοπλισμού ΟΤΑ “InterAigis 09” που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως 24 Μαΐου 2009 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC Παιανίας) συμμετείχε με το δικό της περίπτερο η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, παρέχοντας παράλληλα την υποστήριξη της σε αυτήν, μαζί με την F.E.U (Ομοσπονδία Ενώσεων Αξιωματικών Πυροσβεστικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια παρουσίασης της δράσης της Ένωσης, του θεσμού και του έργου των Εθελοντών Πυροσβεστών στο ευρύ κοινό μετά από πολλά χρόνια η οποία υποστηρίχθηκε και από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Α.Π.Σ.

Το περίπτερο επισκεφτήκαν ο Αντινομάρχης Αθηνών Χ. Πασβαντίδης, ο Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς, ο Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, Εκπρόσωποι των ΟΤΑ και των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Π.Σ.

Την Έκθεση επισκέφθηκε στις 22 Μαΐου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Πυρασφάλεια της Ευρώπης FIRE SAFE EUROPE 2009 που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Έκθεση.

Με αφορμή αυτή την διοργάνωση και με κύριο στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών πυροσβεστών η Ένωση προέβη στην δημιουργία ενημερωτικού εντύπου για την προώθηση του θεσμού. Παράλληλα με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς δημιουργήθηκε και ένα δεύτερο φυλλάδιο «Ενημερωθείτε και Προστατευτείτε» που παρείχε πληροφορίες σχετικές με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Την οργάνωση της Έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων είχε η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ με επιστημονικό υπεύθυνο τον Υποστράτηγο Π.Σ. ε.α. κ. Διαμαντή Γ. Νικόλαο.
Η InterAigis θα πραγματοποιείται κάθε δύο (2) χρόνια.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. ευχαριστεί θερμά:
Τον συνάδελφο Δημήτρη Μανιάτη για τον σχεδιασμό του φυλλαδίου και
Όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν και υποστήριξαν την λειτουργία του περιπτέρου όλες τις μέρες.

Από την Π.Ε.Ε.Π.Σ


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.