Ένας Έλληνας κάνει την διαφορά στην Αμερική με κατασκευή νέων κρουνών!

 

14/6/2014

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του CBS 2’s η DanaTyler οι υπεύθυνοι δημοτικοί υπάλληλοι είπαν ότι προχωρούν σε έναν τελείως καινούργιο σχεδιασμό υδροστομίων (κρουνών) για την πόλη έτσι ώστε αφενός να σώσουν ζωές και αφετέρου να εξοικονομήσουν χρήματα. Την σχεδίαση και την ιδέα για τα νέα υδροστόμια είχε ποιος άλλος; ένας Έλληνας. Ο συνταξιούχος πυροσβέστης George Sigelakis, από την Νέα Υόρκη είπε ότι είχε απογοητευτεί από τα υδροστόμια που δεν άνοιγαν, από σκουριά από άλατα και παρείχαν μειωμένη πίεση ειδικά όταν ήταν παγωμένοι.

Ο κύριος Συγκελάκης έφτιαξε λοιπόν μια εταιρία την Sigelock διαφημίζοντας της ως την μόνη εταιρία που φτιάχνει τόσο ασφαλείς κρουνούς που δεν χαλάνε τους και τους έδωσε την ονομασία Spartan! Ο ChrisWindle δεν μπορεί να χορτάσει την νέα σχεδίαση των υδροστομίων που ξεφυτρώνουν στην πόλη και είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο ατσάλι και σύνθετα υλικά αποφεύγοντας έτσι την σκουριά αλλά το σημαντικότερο το πάγωμα τους .

Μια άλλη καινοτομία που έχουν τα νέα υδροστόμια (κρουνοί) είναι αυτή του ειδικού κλειδιού . “Δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό το ειδικό κλειδί από ένα μαγαζί” λέει ο Windle. “Αυτό σημαίνει ότι όταν είναι κλειστό το υδροστόμιο όσο και να το χτυπάς, να το κλωτσάς και να προσπαθείς δεν ανοίγει !”
Τα ειδικά κλειδιά θα τα έχουν μόνο οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες και η πολιτική προστασία.

Απόδοση κειμένου – μετάφραση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος
Πηγή : www.firerescue1.com

1 Comment

  1.  

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο.Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οπουδήποτε δοθεί η ευκαιρία ο Έλληνας κάνει τη διαφορά.Είτε αυτόχθων είτε μετανάστης!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.