Κάτω τα χέρια από τον σταθμό δασοπυρόσβεσης

 

16/6/2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχανιίκων για το κλείσιμο του εθελοντικού σταθμού δασοπυρόσβεσης σημειώνοντας πως αυτή η προσπάθεια γίνεται στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «Η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με τον εθελοντικό σταθμό δασοπυρόσβεσης ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων και την προσπάθεια που καταβάλλεται να σταματήσει τη δραστηριότητά του. Εντύπωση μεγάλη προκαλεί το ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται στην αρχή αντιπυρικής περιόδου, σε μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από πυρκαγιές και όταν μάλιστα η Π.Υ. δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της περιοχής μας.

Η συμβολή του συγκεκριμένου σταθμού ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων είναι, όλα αυτά τα χρόνια, πολύ σημαντική για τον τόπο μας γιατί οι εθελοντές του σταθμού με την εκπαίδευση και την εμπειρία που διαθέτουν ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης ακολουθώντας τις οδηγίες της Π.Υ. και συνεργαζόμενοι με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων.

Οι εθελοντές του σταθμού χωρίς να υπολογίζουν την οικονομική επιβάρυνση που έχουν, αψηφώντας τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την επιχειρησιακή δράση και διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους σε αυτό το σκοπό έχουν μείνει έκπληκτοι από την τακτική που ακολουθείται για το κλείσιμο του σταθμού.

Η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων, γνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των εθελοντών του ΕΣΕΠΑ στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους και καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο αυτή που απέρχεται όσο και αυτή που σε λίγο καιρό θα αναλάβει, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας-σημειωτέον ότι στην περιφέρειά μας κλείνουν τρεις τέτοιοι σταθμοί- και τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά για να μην στερηθεί η περιοχή μας τις πολύτιμες υπηρεσίες των εθελοντών. Τέλος καλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του πρώην Δήμου Βραχναιίκων (σύλλογοι γονέων, σωματεία κ.λ.) και τους κατοίκους να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η απόπειρα που καταβάλλεται για το κλείσιμο του ΕΣΕΠΑ».

Πηγή : www.thebest.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.