Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Πολεμική Αεροπορία

 

26/6/2014

Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας του με την Πολεμική Αεροπορία, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικά με τη συνεργασία ομάδων Διασωστών στο έδαφος και ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια επιχείρησης “Έρευνας και Διάσωσης”.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξήχθη το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στην 116 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, έπειτα από αίτημα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, με τη συμμετοχή 41 Εθελοντών.

Όπως είναι γνωστό, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συχνά καλείται να συνδράμει δυνάμεις της πολιτείας σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης αγνοουμένων ή τραυματιών σε ορεινές ή άλλες δυσπρόσιτες περιοχές, όπου για τη μεταφορά τους απαιτείται χρήση ελικοπτέρου. Η επιτυχία τέτοιων επιχειρήσεων, προϋποθέτει υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των Διασωστών στο έδαφος και του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρακολούθησαν διαλέξεις χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας σε αντικείμενα όπως η κατασκευή πρόχειρου ελικοδρομίου, οι επικοινωνίες με το χειριστή και τους διασώστες του ελικοπτέρου, τεχνικών προσέγγισης του ελικοπτέρου από τους Διασώστες κ.α. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης που διαθέτει η Μονάδα και έγινε παρουσίαση των διαφόρων συστημάτων, του εξοπλισμού και των σωστικών μέσων του, των δυνατοτήτων διαμόρφωσής του ανάλογα με την κάθε επιχείρηση, ενώ έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά τις μεθόδους με τις οποίες επιχειρείται διάσωση από αέρος.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμά την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, τη Διοίκηση της 116 Πτέρυγας Μάχης, τους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό της Μονάδας για τη την υλοποίηση της εκπαίδευσης και τους εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούν!

Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος
Εθελοντής Σαμαρείτης
Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.