Ενημέρωση από την Π.Ε.Ε.Π.Σ για τις πυρκαγιές της Αττικής

 

1/9/2009

Ενεργή συμμετοχή είχε το πεζοπόρο εθελοντών πυροσβεστών που οργανώνεται υπό την αιγίδα της Π.Ε.Ε.Π.Σ. σε συνεργασία με το νέο επιχειρησιακό κλάδο της, το Ε.Τ.Ε.Π.Σ. (Εθελοντικό Τμήμα Ενίσχυσης Πυροσβεστικού Σώματος) συνέβαλε τα μέγιστα στην προστασία των ανθρώπων, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος στις πυρκαγιές της περιόδου 22 έως 24 Αυγούστου 2009.

Πιο συγκεκριμένα πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από επτά εθελοντές πυροσβέστες μαζί με ένα όχημα τύπου βαν του Ε.Τ.Ε.Π.Σ, το οποίο διαθέτει σύστημα πυρόσβεσης με δεξαμενή 0,5 τόνου, επιχείρησαν κατόπιν συνεννόησης με τον Διοικητή της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής και το Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. στην περιοχή της Σταμάτας υπό τις εντολές του τομεάρχη της περιοχής και διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών από το βράδυ του Σαββάτου ώρα 21:00 και μέχρι το πρωί της Κυριακής στις 09:00.

Κατόπιν μετέβησαν την Δευτέρα το πρωί στην περιοχή Νταού Πεντέλης όπου και επιχείρησαν κατόπιν συνεννόησης με τον Διοικητή της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής και το Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. στην διάσωση του μοναστηριού αλλά και στην κατάσβεση πυρκαγιών εν ύπαιθρο μέχρι τις 12:00 όπου και αφού ενισχύθηκαν με το όχημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης μετέβησαν με εντολή του κέντρου στην Διόνη Πικερμίου. Στην συνέχεια καπόπιν εντολής του Διοικητή της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής επιχείρησαν στην Καλιτεχνούπολη όπου και παρέμειναν υπό τις εντολές του τομεάρχη και διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους και συγχαίρει τους συναδέλφους από ολη την Ελλάδα που εκείνες τις δύσκολες ημέρες είτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την μετάβαση τους στην Αθήνα είτε λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών εκτέλεσαν υπηρεσία όπου υπάγονται.

Από την Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Φωτογραφίες Fire Rescue News

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο απο τις προσπάθειες κατάσβεσης εκείνων των ημερών. Πατήστε εδώ : Η ΠΕΕΠΣ στις πυρκαγιες της Αττικής – HVFU Athens fire

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.