Οι εκβιασμοί για το tetra, η ανεπάρκεια του συστήματος και οι νέες τεχνολογίες

 

29/6/2014

“Δεν θα υποκύψουμε σε κανενός είδους εκβιασμό της κοινοπραξίας που τώρα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του κονσόρτσιουμ της saic, με την οποία είχε η γίνει η επαχθής σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων του c4i, μεταξύ των οποίων και το tetra”, τονίζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που δηλώνουν μάλιστα ενοχλημένοι από τις πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα ώστε να υπογράψουν την ανανέωση της σύμβασης με το πολύ υψηλό κόστος των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως τονίζουν στο bloko.gr, από την 1η Αυγούστου και στην Αττική θα υπάρξει μεταβατική περίοδος χρήσης του αναλογικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε η ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει στην προμήθεια δικού της συστήματος και όχι με καθεστώς υπενοικίασης, ενω πάνω στην υπάρχουσα υποδομή θα πατήσουν και νέες εφαρμογές, ούτως ώστε εκτός της μεταφοράς ήχου, να γίνει εφικτή η μεταφορά εικόνας, η επανασύνδεση με το policeonline, γεωγραφικών πληροφοριών ενδεχομένως και του avl, με κόστος που δεν θα υπερβεί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!!!

Γι αυτό το λόγο οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δηλώνουν ενοχλημένο, καθώς οι πάροχοι του tetra αφενός δεν κατεβάζουν την προσφορά τους, αφετέρου ασκούν πιέσεις με διοχέτευση πληροφοριών περί πισωγυρίσματος των επικοινωνιών της αστυνομίας στη λίθινη εποχή. Το tetra μπήκε στον τεχνολογικό εξοπλισμό της αστυνομίας την περίοδο που η χώρα πιεζόταν κι εκβιαζόταν να κάνει την λεόντεια προμήθεια ενόψει των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Είναι τέλος χαρακτηριστικό πως στα αρνητικά του καταγράφεται και το γεγονός ότι σε πολλά σημεία της Αττικής υπάρχουν νεκρές ζώνες, κάτι που με την νέα σύμβαση θα επιλυθεί.

Πηγή :  www.bloko.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.