Προσπάθεια απαξίωσης των συστημάτων προστασίας χοανών

 

29/6/2014

Στη FORMULA μας οδηγεί η αγάπη γι αυτό που κάνουμε. Και το πάθος για τη Δουλειά μας, την Αξιοπιστία, τη Συνεργασία και το άρτιο Τελικό Αποτέλεσμα.

Έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, μία προσπάθεια απαξίωσης των συστημάτων προστασίας χοανών, που θυσιάζει την ικανότητα Πυρόσβεσης στο βωμό του κέρδους. Μια προσπάθεια να ξεφύγει ο ανταγωνισμός από το πλαίσιο που ορίζει η εξίσωση ποιότητα / τιμή, βασιζόμενη στην έλλειψη Νομοθεσίας και φυσικά Προτύπου κατασκευής.

Τα συστήματα που κυκλοφορούν και διατίθενται σήμερα στην Αγορά, διακρίνονται σε:

  • Με Σχεδιασμό και Πιστοποίηση πλήρους συστήματος (UL Listed)
  • Με Σχεδιασμό και Πιστοποίηση Συμμόρφωσης (έχουν δηλαδή ελεγχθεί και δοκιμαστεί ως προς τον Σχεδιασμό και την ικανότητα Πυρόσβεσης από επίσημο Φορέα)
  • Με σωστό Σχεδιασμό, αλλά χωρίς καμμία επίσημη δοκιμή
  • Με Σχεδιασμό που όχι μόνο δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη αλλά βασίζεται σε κατασβεστικές ικανότητες φορητών πυροσβεστήρων, πράγμα που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα
  • Χωρίς σχεδιασμό
  • Διπλού μαστού (!)

Είναι περιττό νομίζω να αναφέρουμε ότι τα τρία τελευταία ΔΕΝ θα έπρεπε ούτε καν να μπαίνουν στα μαγαζιά μας. Δυστυχώς όμως όχι μόνο μπαίνουν, αλλά προτείνονται και από «συναδέλφους» σαν οικονομικές λύσεις, απαξιώνοντας τα συστήματα για τα οποία έχουν δαπανηθεί πολλές εργατοώρες για το Σχεδιασμό και αντίστοιχα χρήματα προκειμένου να δοκιμαστεί η αξιοπιστία τους.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΔΕΝ μπορεί όλα τα συστήματα να είναι ίδια. Και αν οι οικονομικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση ενός συστήματος UL Listed, η λογική «δε βαριέσαι» δεν πρέπει να είναι η λύση.

Η εταιρεία μας, προκειμένου να διαφυλάξει τη ζωή & περιουσία των πολιτών—χρηστών συστημάτων τύπου Wet Chemical, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων (Φορείς, Πυροσβεστικό Σώμα, Υπουργείο κλπ). Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε ο ανταγωνισμός να γίνει θεμιτός και ο τελικός χρήστης να εγκαθιστά συστήματα με (έστω τις ελάχιστες) προδιαγραφές Ασφαλείας και Ικανότητας Πυρόσβεσης.

Τέλης Αγγελικάκης

FORMULA Ltd
Fire Protection Systems & Equipment
73, Kapaneos Str.| 10444 | Athens | Hellas
Tel: +30 210 5157400
Fax +30 210 5157401

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.