Απόφαση Σ.Τ.Ε. σχετικά με τις περικοπές αποδοχών των ένστολων

 

30/6/2014

Αξιότιμοι κύριοι,

Όλα τα χρόνια της ενασχόλησης σας με τα κοινά και τη πολιτική, σε διάφορες δηλώσεις σας επικαλείστε την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία και ότι πάντα πορευόσαστε στον πολιτικό στίβο με τα δύο αυτά ιδεώδη. Κύριοι Βουλευτές της Δωδεκανήσου σας καλούμε να πάρετε θέση άμεσα σε ένα φλέγον θέμα που μας απασχολεί αποδεικνύοντας  έμπρακτα ότι οι δηλώσεις σας κατά καιρούς είναι αληθινές.

Θα γνωρίζετε ότι η ολομέλεια του ΣτΕ από τις 13-06-2014 σχεδόν ομόφωνα, έκρινε «αντισυνταγματικές και παράνομες»  τις περικοπές αποδοχών όλων των ένστολων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016. Παράλληλα θα πρέπει γνωρίζετε και τις επίμαχες αποφάσεις που δικαιώνουν τους ένστολους, όπου αναφέρουν ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη». Οι δικαστές επισημαίνουν ότι οι αποδοχές των ένστολων πρέπει να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση, ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος και πρέπει το ποσό που αναλογεί στους ένστολους εν ενεργεία και αποστράτους να τους επιστραφεί από ταμεία του δημοσίου ΑΜΕΣΑ.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την απόφαση δικαίου, μια απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται, σας καλούμε να αποστείλετε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών όπου θα τους ζητάτε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.Τ.Ε., όπως απεφάνθη η δικαιοσύνη, ακολουθώντας το παράδειγμα των πέντε Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα των κυρίων Ηλία Βλαχογιάννη, Ιορδάνη Τζαμτζή, Θεόδωρο Σολδάτο, Παύλο Βογιατζή και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι ζητούν αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορέσουν να υπερψηφίσουν τη σχετική τροπολογία για τους δικαστικούς στη Βουλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Παράλληλα σας ζητάμε να πάρετε θέση εκφράζοντας την άποψη σας που πρέπει να γνωρίζουμε και εμείς οι πυροσβέστες, για τις δηλώσεις παλαιότερου Υπουργού Οικονομικών ότι «σε οποιαδήποτε δικαίωση εργατικής τάξης οικονομικής φύσεως στα δικαστήρια, θα τους επιβάλλονται αντίστοιχα ίσης αξίας νέα οικονομικά μέτρα»

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι Βουλευτές Δωδεκανήσου θα πράξετε το σωστό και θα σταθείτε αρωγοί του δίκαιου αγώνα μας, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών.

 

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κάσσας Παναγιώτης
Χατζηκυριάκος Ιωάννης

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ
Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44 Τηλ: 22410-23334/23333 Φαξ: 22410-27443
E-mail: eypsnrd@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.