Ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για τις πυρκαγιές στις 28 και 29 Ιουνίου 2014

 

30/6/2014

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ότι με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την 28-06-2014, ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνεχεία ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.

Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ανάγκη ετοιμότητας που απαιτείται, έλαβε τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της χωρικής της αρμοδιότητας και προέβη σε άμεση ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, ενώ αποφασίσθηκε η διάθεση συνεργείων υδροφόρων οχημάτων της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία τέθηκαν σε επιφυλακή, σε επιλεγμένα σημεία μεγάλης ευαλώτητας  τα οποία κρίνονται επικίνδυνα για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Επιπρόσθετα, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής η Περιφέρεια Αττικής -μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας-, διέθεσε 26 υδροφόρα οχήματα για την αδιάκοπη παροχή με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων που κατέσβηναν την πυρκαγιά, ενώ προσωπικό της υπηρεσίας παρευρίσκοντο σε κάθε συμβάν και ήταν σε συνεργασία με τον Επικεφαλή Αξιωματικό της Π.Υ.

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών μέσω της θέσης σε επιφυλακή υδροφόρων οχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση συμβάντων πυρκαγιών συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και ενισχύοντας από τη μεριά της το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή :  http://patt.gov.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.