Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Τεχνική Διάσωση στο Επιμελητήριο Κορίνθου

 

3/7/2014

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας Eνημερωτική Ημερίδα  για την τεχνική διάσωση και απεγκλωβισμό απο τροχαία ατυχήματα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με προσκεκλημένο εισηγητή τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Weber Rescue στην Ελλάδα κ. Ιωάννη Ρέτσιο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του σεμιναρίου τονίζοντας τη σημασία των εθελοντών όντας και ο ίδιος εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντής αιμοδότης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, μέλη του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Κορίνθου, των εθελοντικών οργανώσεων Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης “ΑΧΑΙΟΣ”, Διασώστες και Νοσηλευτές απο  Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εργαζόμενοι στην EXPRESS SERVICE και την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, το Καταδυτικό Κέντρο Κορίνθου και το Καζίνο Λουτρακίου, ενώ πολυάριθμη ήταν η συμμετοχή Στελεχών του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κος Δημήτρης Καμίτσος απο το τμήμα Τεχνικής Ασφάλειας της  Draeger Hellas.

Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση εμπλουτίσθηκε απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό και Video τα οποία συνέβαλλαν στο να γίνει παραστατική η παρουσίαση.
Κατά την παρουσίαση του εξοπλισμού δόθηκε  έμφαση στον ασφαλή τρόπο χειρισμού του και στον τρόπο συντήρησης. Η ασφάλεια χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική και τονίστηκε ο ρόλος που πρέπει να έχει ο κάθε ένας που εμπλέκεται στη διαχείριση ενός τροχαίου ατυχήματος που πρέπει να πραγματοποιηθεί Τεχνική Διάσωση.

Η ανατομία των οχημάτων (επιβατηγών, φορτηγών και λεωφορείων) και οι ιδιαιτερότητες που έχουν τα οχήματα που κινούνται με αέριο αλλά και τα υβριδικά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αναφορά στα θωρακισμένα οχήματα, τα οχήματα χρηματαποστολών αλλά και τα οχήματα VIP με έμφαση στα νέου τύπου  οχήματα VIP.

Το ενδιαφέρον των διασωστών τράβηξαν φυσικά τα μέρη της παρουσίασης που αφορούσαν τη φροντίδα των θυμάτων και ιδιαίτερα των παιδιών. Στο τέλος τονίστηκε και ο ρόλος που μπορούν να έχουν οι εθελοντές και οι εθελοντικές οργανώσεις στο χώρο που έχει συμβεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Νανόπουλο για την φιλοξενία του σεμιναρίου.

Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας
Ξενοφωντος 15, Λουτράκι, 20300
Αθανάσιος Καζάκος
698 948 55 88 – 697 099 3323
omadadiasosiskorinthias@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.