Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΤΕΙ ΑΜΘ

 

3/7/2014

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα υπέγραψε την 1η Ιουλίου το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στο Μνημόνιο αυτό προβλέπεται, αφ’ ενός μια στενότερη συνεργασία των δυο κρατικών οργανισμών σε επιστημονικό επίπεδο, αφ’ ετέρου η δημιουργία κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ανάλυση και διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών» που θα αφορά τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών που προκαλούνται είτε από την μανία της φύσης, είτε από ανθρωπογενή παρέμβαση (πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές σε αστικές περιοχές και δασικές εκτάσεις, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών, αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων και φλεγόμενων υδρογονανθράκων σε στεριά και θάλασσα).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ ΑΜΘ και του Πυροσβεστικού Σώματος υπέγραψαν την 1η Ιουλίου στην Καβάλα, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, Καθηγητής Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου. Η συνεργασία αυτή ενεργοποιεί από πλευράς ΤΕΙ τα Τμήματα: «Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών», «Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος», «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών» και «Διοίκησης Επιχειρήσεων», ενώ από πλευράς Πυροσβεστικής την «Πυροσβεστική Ακαδημία».

«Μέλημά μας είναι η ενίσχυση γνώσεων των νέων Πυροσβεστών και των νέων στελεχών Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών» σημείωσε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για καινοτόμο συνεργασία στην Ελλάδα. Το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι, εξ αντικειμένου, το πλέον κατάλληλο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε θέματα αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων και φλεγόμενων υδρογονανθράκων, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών σε στεριά και θάλασσα, όπως επίσης πλημμυρών, κατολισθήσεων και πυρκαγιών, λόγω των αντίστοιχων Τμημάτων του αλλά και της μακροχρόνιας συσσωρευμένης γνώσης κι εμπειρίας που διαθέτει επ’ αυτών των θεμάτων.

Εκτός από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καβάλα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Π.Σ., Αντιστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Μαργαλιάς, ο Δκτης Π.Υ. Καβάλας, Πύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης με τον Υπδκτη της Π.Υ., καθώς και ο Τμηματάρχης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Αντιπύραρχος Μιχαήλ Χάλαρης. Από την πλευρά του ΤΕΙ παρόντες ήταν, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Α. Μητρόπουλο, ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Δημήτριος Μπαντέκας, ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Νικόλαος Θερίου και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Δημήτριος Εμμανουλούδης.

Πηγή :  www.fireservice.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.