Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ με την Ένωση Αστυνομικών Υπ. Αττικής

 

6/11/2009

Εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο επαφών με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΠΕΕΠΣ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Αν. Γενικό Γραμματέα & τον Ταμία, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ανοίγοντας την συζήτηση ο Πρόεδρος της Ε.AΣ.Υ.Α. Γιάννης Μακρής καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία δήλωσε ότι «είναι χαρά μας να γνωρίζουμε ένα όχι και τόσο γνωστό -ακόμα και για εμάς τους ίδιους- «κομμάτι» συναδέλφων του Πυροσβεστικού Σώματος» και πρόσθεσε ότι «αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κοινοί διεκδικητικοί-συνδικαλιστικοί στόχοι ωστόσο σίγουρα σε επιμέρους θέματα μπορεί να υπάρξουν κοινές βάσεις».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΠΕΕΠΣ ανέφερε ότι «Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έλαβε αυτή την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστό το έργο των εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και να αναπτύξει και να προωθήσει μία ειδική σχέση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού της προστασίας και παροχής βοηθείας προς τον πολίτη, έχοντας ως δεδομένο ότι αποτελούμε μία ιδιότυπη κατηγορία «άμισθου» προσωπικού στον εργασιακό χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από την αντιπροσωπεία για τους στόχους και τους σκοπούς της ΠΕΕΠΣ, τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη, τον τρόπο «εργασίας» των εθελοντών, τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν, τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου αλλά και για το επίπεδο του εθελοντισμού γενικότερα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. έδειξε έντονο ενδιαφέρον θέτοντας αρκετά ερωτήματα στην αντιπροσωπεία, μεταξύ άλλων, για την «υπηρεσιακή σχέση» των εθελοντών πυροσβεστών, την αντιμετώπιση που έχουν από το μόνιμο και συμβασιούχο προσωπικό του Π.Σ. καθώς και από την Φυσική & Πολιτική Ηγεσία, ενώ συμφώνησε παράλληλα και με τις διεκδικήσεις της ΠΕΕΠΣ για χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και αναβάθμιση του νομικού πλαισίου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ΠΕΕΠΣ να αποκτήσει «βήμα» στην μηνιαία εφημερίδα που εκδίδει η Ε.ΑΣ.Υ.Α με σκοπό να ενημερωθεί ευρύτερα και εκτενέστερα το Αστυνομικό προσωπικό.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.