Συμμετοχή σε Άσκηση Καταπολέμησης Θαλάσσιας Ρύπανσης στο Λιμένα των Πατρών

 

7/7/2014

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πέμπτη 26η Ιουνίου 2014 συμμετείχε σε Άσκηση Καταπολέμησης Θαλάσσιας Ρύπανσης, έπειτα από πρόσκληση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών καταλοίπων κατά τη διάρκεια μετάγγισης, από πλοίο ανεφοδιασμού στο Βόρειο Λιμένα των Πατρών. Συνέπεια της διαρροής ήταν η πρόκληση ρύπανσης, για την αντιμετώπιση της οποίας κρίθηκε απαραίτητη η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Λιμένα και άλλων συναρμοδίων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό κινητοποιήθηκε και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, για την αντιμετώπιση πιθανού ατυχήματος, από κοινού με τα πλωτά μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, για τις ανάγκες της συμμετοχής του στην Άσκηση, διέθεσε δύναμη 5 Ναυαγοσωστών και ενός Ναυαγοσωστικού Σκάφους, πλήρως εξοπλισμένου. Η Άσκηση έληξε με απόλυτη επιτυχία, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας των εμπλεκομένων. Αξίζει η σημειωθεί ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μόνη Εθελοντική υπηρεσία η οποία περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων στο χώρο ευθύνης του.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, ευχαριστεί το Λιμενικό Σώμα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία!

Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος
Εθελοντής Σαμαρείτης
Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.