H ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ παρουσίασε το νέο της πυροσβεστικό εξοπλισμό

 

11/7/2014

Παρουσίαση του νέου της πυροσβεστικού εξοπλισμού πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην έδρα της Νέα Είσοδος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό τρέιλερ το οποίο φέρει δεξαμενή  ενός τόνου με αντλία , πιεστικό πυρόσβεσης σωλήνες, μάνικες, σκαπανικά εργαλεία , αλυσοπρίονο και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, τα οποία αναρτώμενα στα ειδικού τύπου οχήματα 4Χ4 της ομάδας μπορούν να επιχειρήσουν κατασταλτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ως αντλητικά σε περίπτωση πλημμυρών.

Να σημειωθεί ότι είναι τα μοναδικά οχήματα τα οποία εκτός αυτών της Π.Υ. έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε δύσβατες περιοχές και να μεταφέρουν νερό και άλλα βοηθητικά εργαλεία  προκειμένου να ενεργήσουν επικουρικά κι επί της ουσίας. Ακόμα, παρουσιάστηκε όχημα UNIMOG με δεξαμενή 1.2 τόνου και τον κατάλληλο εξοπλισμό, το οποίο μπορεί να παίξει το ρόλο τροφοδοσίας του προηγούμενου οχήματος/συστήματος, προκειμένου η δυναμικότητα της μονάδας να αυξηθεί από τον 1 τόνο στους 2,2 τόνους.

Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε από τις συνδρομές των μελών της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και με την ευγενική χορηγία και αμέριστη υποστήριξη των επιχειρήσεων : καταστήματα αθλητικών ειδών COSMOS , Mάραντος OIL, ΗΛΙΟΜΕΤΑΛ εμπορία και επεξεργασία σιδήρου , ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ αντλιτικά συστήματα , ΣΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ εργαλεία  , BLUEMARINE serviceκαι parking σκαφών αναψυχής , DINOMETAL κατασκευές αλουμινίου και σιδήρου, KSTUNNINGSHOP βελτιώσεις αξεσουάρ αυτοκινήτων, ΑΝΤΙΤΥΠΟΝ παραγωγή μακετών και εκτυπώσεις .

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κος Γεωργανάς Δημήτριος , η υπεύθυνη  του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Κα Μόρφω Κουκούλη  και της Περιφέρειας Πελοποννήσου τμήμα Π.Π Μεσσηνίας  Κα Τζίβα Φωτεινή.

Μετά την παρουσίαση, ο πρόεδρος της ομάδας ανακοίνωσε επισήμως στους παρόντες εκπρόσωπους των εμπλεκόμενων φορέων ότι θέτει τον εξοπλισμό στη διάθεση τους όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.


Για την
ΟΑΚ 4×4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Βλαχονικολός Κώστας
Κυριακουλάκος Νίκος

1 Comment

 1.  

  Μπράβο παιδιά της Καλαμάτας, πολύ καλή η προσπάθεια και άξια συγχαρητηρίων η προσφορά σας. Μια μικρή πρόταση θα κάνω από την εμπειρία μου σε πεζοπόρα (είχα έρθει και στο Δερβένι πριν μερικά χρόνια..). Η χωρητικότητα της φορητής δεξαμενής δεν είναι μεγάλη. Κι ως γνωστόν το νεράκι είναι πολύτιμο και δυσεύρετο στην κατάσβεση δασοπυρκαγιών. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί άριστα στην διαδικασία αποκάθαρσης (καμένο – άκαυτο όπου δεν απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού), συνεργαζόμενη με μια φορητή αντλία των πεζοπόρων (υπάρχουν αντλίες στον εξοπλισμό τους, αρκεί να γίνει και το σχετικό αίτημα, ώστε να τις φέρουν μαζί…) που θα συνδράμουν στην περιοχή. Λόγω της φορητότητάς της, πλεονεκτεί στο ότι μπορεί να στηθεί όπου θελήσει το πεζοπόρο και μάλιστα δεν θα χρειάζεται να αγκαζάρει κάποιο Π.Ο., το οποίο σαφώς μπορεί να το χρειάζεται ένας άλλος πιο ενεργός τομέας (από άποψη πάντα ενεργού μετώπου εννοώ!).
  Φιλικά
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός
  Θεσσαλονίκη-Ελλάδα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.