Δράσεις Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών

 

14/7/2014

Με κακό ποδαρικό άρχισε ο Ιούλιος καθώς οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες Μοιρών χρειάστηκε να συνδράμουν σε δύο καταστροφικές πυρκαγιές που συνέβησαν στην περιοχή της Μεσαράς την Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Ιουλίου ομάδα 15 εθελοντών Σαμαρειτών επέμβηκαν άμεσα βοηθώντας τους πυροσβέστες οι οποίοι έδιναν μάχη για την πυρόσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε περιοχή Κισών – Καλοχωραφίτης – Σκουρβούλων – Βώρων, ενώ το Σάββατο 5 Ιουλίου μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα νότια του Αντισκαρίου καταστρέφοντας 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, γεωργικής και δασικής έκτασης, θερμοκήπια και δίκτυα άρδευσης χιλιομέτρων, αποτεφρώνοντας ζώα. Εθελοντές Σαμαρείτες ήταν εκεί για την υγειονομική κάλυψη των πυροσβεστών καθώς οι άνεμοι ήταν σφοδροί και πολλά τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλες δράσεις Ιουλίου…

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυμπάκι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυμπάκι που διοργανωσε ο Αθλητικός Όμιλος Τυμπακίου και διήρκησε περίπου ένα μήνα. Έπειτα από κάλεσμα του Α.Ο.Τ., τέσσερις Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονταν σε κάθε αγώνα για να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη σε αυτό το αθλητικό γεγονός και αυτή τη χρονιά.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8×8 στη Γαλιά

Παράλληλα ξεκίνησε Τουρνουά Ποδοσφαίρου και στην Γαλιά όπου οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονται σε κάθε αγώνα καθημερινά για να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη έπειτα από κάλεσμα των διοργανωτών.

Παράκτιος Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στους Καλούς Λιμένες

Επίσης στους Καλούς Λιμένες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεκίνησε τη λειτουργία του ο παράκτιος Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, όπου λειτουργεί στην συγκεκριμένη παραλία κατά τους θερινούς μήνες όπου η προσέλευση των λουόμενων είναι πολύ μεγάλη και η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής δύσκολη. Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, επανδρωμένο με Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες και εξοπλισμένο κατάλληλα για να αντιμετωπίσει και να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όποια περιστατικά προκύψουν.

Πηγή : www.samarites.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.