Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ με το Πρέσβη της Γερμανίας

 

12/11/2009

Με τον Πρέσβη Δρ Wolfgang Schultheiss και τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Αθήνα συναντήθηκαν την Τρίτη 11/11 ο Πρόεδρος της Ένωσης Μάκης Τσιουγκρής, ο Αν. Γεν. Γραμματέας Γιώργος Πετράς και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Παναγιωτού.

Στην έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη ότι το πανελλήνιο όργανο των εθελοντών πυροσβεστών αποφάσισε και ζήτησε να συναντηθεί με Πρέσβεις και Αξιωματούχους των Ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα με σκοπό όχι μόνο να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι και στην Ελλάδα υφίσταται ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη, αλλά και να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας με αντίστοιχες ενώσεις του εξωτερικού, ώστε να υπάρξει μια πρώτη επαφή με τους συναδέλφους σε αυτές τις χώρες.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την αναβάθμιση του νομικού πλαισίου του θεσμού να μπορέσουμε να έχουμε μια άποψη για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τον Εθελοντικών Σταθμών Πυρόσβεσης – Διάσωσης από Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, αλλά κυρίως της νοοτροπίας και κουλτούρας που διακατέχει όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της πυρόσβεσης – διάσωσης, ώστε να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε σταδιακά αρκετά στοιχειά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθως, ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο των εθελοντών πυροσβεστών, την σχετική νομοθεσία, αλλά και τις δυσκολίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την ανάπτυξή του και επιπλέον, για τις ενέργειες της Ένωσης για την ανάπτυξη ενός δικτύου εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών σε περιοχές όπου η επαγγελματική παρουσία απουσιάζει. «Σίγουρα, δεν μπορούμε να γίνουμε Γερμανία, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε τα ευρωπαϊκά παραδείγματα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΕΠΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Πρέσβης συντάχθηκε με τις προσπάθειες αυτές και δήλωσε ότι από την πλευρά του θα μεσολαβήσει ώστε η ένωσή μας να έρθει σε επικοινωνία με εθελοντικές πυροσβεστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.