Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

7/12/2009

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε σήμερα 07/12 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Παπούλιας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση για το πάρα πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι εθελοντές πυροσβέστες, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το έχουμε ανάγκη» και τόνισε:
«Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σας και στα επόμενα χρόνια να είστε πολλοί περισσότεροι. Και το λέω αυτό, γιατί στα περισσότερα κράτη στο εξωτερικό, αυτό που κάνετε εσείς είναι θεσμός. Όχι γενικά ο εθελοντισμός αλλά ο συγκεκριμένος εθελοντισμός, αυτός της πυρόσβεσης»
Σημείωσε επίσης ότι «έζησα όλες τις φωτιές και μάτωσε η καρδιά μου, όταν κάηκε ένα μεγάλο κομμάτι στον Γράμμο, το ωραιότερο, ίσως, δάσος της Ελλάδος» και ως εκ τούτου πρόσθεσε «τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε αυτό που κάνετε. Είναι πολύ σημαντική δουλειά και εμπεριέχει έναν πατριωτισμό, που εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΕΠΣ ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που έκανε να δεχτεί το προεδρείο επισημαίνοντας ότι:
«είναι πολύ σημαντικό για τους εθελοντές πυροσβέστες να νοιώθουν την πολιτεία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοντά τους».
Ως ανάμνηση της επίσκεψης, μάλιστα, προσφέρθηκε στον κ. Παπούλια, ένα χιτώνιο με την επιγραφή του Εθελοντή, το οποίο και δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο κύριος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πορεία του θεσμού από την καθιέρωσή του έως και σήμερα, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάπτυξη και ενίσχυσή του με την υποστήριξη της Πολίτικης και Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθελοντικό προσωπικό καθώς και για τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΕΠΣ σημείωσε «Παρόλο που ο θεσμός υφίσταται από το 1991 δυστυχώς δεν στηρίχτηκε από την πολιτεία. Σήμερα, όμως, και ειδικά μετά τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο σε επίπεδο υπουργείου όσο και ηγεσίας Πυροσβεστικού Σώματος, -την Παρασκευή είχαμε συνάντηση με το κ. Αρχηγό και κ. Υπαρχηγό -, υπάρχει πολύ θετικό κλίμα και θέληση ώστε τα πράγματα να αλλάξουν και να προχωρήσουν προς το καλύτερο».


Στο δεύτερο μέρος η συζήτηση επικεντρώθηκε γενικότερα στο επίπεδο του εθελοντισμού που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα με τον κ. Παπούλια να τονίζει ότι είναι απαραίτητο να καλλιεργείται η εθελοντική συνείδηση από την μικρή ηλικία και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο τομέα που έχει να κάνει και με την προστασία του περιβάλλοντος και να συμπληρώνει ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Ένωσης για την ευρεία ενημέρωση των πολιτών σε αντίστοιχα θέματα.

Στο τέλος της συνάντησης η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά για άλλη μια φορά τον κ. Παπούλια για την τιμή που έκανε να τους δεχτεί.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.