Εκπαίδευση στην Προσβολή Πυρκαγιών

Βαθμολογία

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τους πρωτοετείς Δόκιμους Ανθυποπυραγούς της Σχολής Αξιωματικών, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις μεθόδους και τα μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών.

Η εκπαίδευση διεξήχθη από Ω/10:00 – 14:00 και περιελάμβανε ποικίλα σενάρια εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς και τους αντίστοιχους τρόπους προσβολής της. Αναλυτικότερα, η θεωρητική εκπαίδευση αφορούσε στην παρουσίαση των βασικών δεδομένων του φαινομένου της Καύσης και την Πυροσβεστική Τέχνη όπως εξελίχθηκε και εφαρμόζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή όσο και τη Διεθνή Κοινότητα:

  • Τετράεδρο της Καύσης και αλυσιδωτή αντίδραση
  • Τρόποι κατάσβεσης
  • Κατηγορίες Πυρκαγιών και αναγνώριση χαρακτηριστικών τους
  • Εγκαταστάσεις προσβολής πυρκαγιάς (χαμηλής και υψηλής πίεσης).
  • Κατάλληλα κατασβεστικά υλικά ανάλογα με το είδος της καύσιμης ύλης
  • Είδη βολών προσβολής (πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα)

Στη συνέχεια της εκπαίδευσης όλοι οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όσα διδάχθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο και ειδικότερα η πρακτική τους εκπαίδευση επικεντρώθηκε, τόσο στην ιεράρχηση των βασικών εργασιών κατά την διαδικασία κατάσβεσης (μνημόνιο ενεργειών πυρόσβεσης) όσο και στις κατάλληλες τεχνικές προσβολής μιας πυρκαγιάς. Επιπροσθέτως καθ’ όλη την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης, όλοι ανεξαιρέτως οι Δόκιμοι έφεραν στον εξοπλισμό τους αναπνευστική συσκευή ανοικτού κυκλώματος με σκοπό να εμπεδώσουν και να εξοικειωθούν με το βάρος και τη λειτουργία της σε όλο το φάσμα των ενεργειών τους.

  • Αναγνώριση
  • Εγκατάσταση
  • Προσβολή
  • Προστασία

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της ως άνω εκπαίδευσης, πληρούσε την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων και μέτρων πρόληψης και προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19, λαμβάνοντας υπόψη τα τηρούμενα προσωρινά γενικά ή και ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες – κατευθύνσεις που έχουν παρασχεθεί από το Α.Π.Σ., τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Την εποπτεία του συνόλου της εκπαίδευσης, είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, με τη συνδρομή καταρτισμένου ένστολου προσωπικού της Ακαδημίας.

Πηγή : https://academy.fireservice.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.