Έμπρακτη στήριξη του Σ.Π.Α.Υ. προς τους φρουρούς του Υμηττού

 

26/7/2014

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανέλαβε τη στήριξη συνολικά 12 εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας & δασοπυρόσβεσης σε όλο το βουνό, που αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού, ετήσια συντήρηση (μέχρι στιγμής) 15 πυροσβεστικών οχημάτων, προμήθεια βενζίνης, αγορά παρατηρητήριων καθώς και συντήρηση πυροφυλακείων. Για τους παραπάνω σκοπούς, οι δαπάνες του Συνδέσμου τη διετία 2013-2014, ανέρχονται σε 559.810 ευρώ (188.528€ το 2013 και371.282€ το 2014).

Οι 12 εθελοντικές ομάδες είναι εκείνες της  Αργυρούπολης, της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγμένης, του Βύρωνα, της Γλυφάδας, της Ηλιούπολης, της Καισαριανής, του Κορωπίου, της Παιανίας, του Παπάγου-Χολαργού και του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒορειοΑνατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ).  Σημειώνεται ότι η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Αργυρούπολης είναι νεοσύστατη και η πρώτη δαπάνη που ανέλαβε υπέρ αυτής φέτος ο ΣΠΑΥ αφορούσε στη μετατροπή παλαιού κτίσματος σε πυροφυλάκειο με σκοπό τη διευκόλυνση της λειτουργίας της.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε φέτος στις εθελοντικές ομάδες περιλάμβανε μεταξύ άλλων, 70 στολές τύπου nomexμε κράνη, άρβυλα και γάντια, 80 ασυρμάτους και συναφείς συσκευές, 140 σωλήνες, 90 αυλούς, 60 πυροσβεστήρες, δίκρουνα, αντλίες νερού, ηλεκτρογεννήτριες βενζίνης,  χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα καθώς και πολλά ακόμη εργαλεία.
Παράλληλα, ο ΣΠΑΥ παρήγγειλε 6 παρατηρητήρια νέων προδιαγραφών αξίας 66.420€. Οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε ότι «Η επένδυση στον εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας είναι επένδυση στην προστασία του Υμηττού μας, ο οποίος ως φυσικός πνεύμονας της Αττικής είναι ανεκτίμητος. Οι συγκεκριμένες προμήθειες ωστόσο γίνονται μετά από αιτήματα των Δήμων-μελών μας, στους οποίους εδρεύουν οι εθελοντικές ομάδες, με μελέτες του προσωπικού μας και κατόπιν διαγωνισμού. Η στήριξη των εθελοντικών ομάδων είναι ένα σκέλος του έργου αντιπυρικής πρόληψης του Συνδέσμου, παράλληλα με τους καθαρισμούς στο βουνό, τις αγορές-συντήρηση δεξαμενών υδροδότησης και πυροπροστασίας καθώς και τη συντήρηση υδραυλικών συστημάτων».

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413, Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.