Ο «βήχας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου»: μια επίμονη ασθένεια

 

30/7/2014

Ίνες από γυαλί, σκόνη από σκυρόδεμα σταγονίδια κηροζίνης … η κατάρρευση των δίδυμων πύργων απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα πολλές τοξικές ουσίες.

Το άρθρο δεν είναι ιατρικό, είναι απλή πληροφόρηση για τους ιδιαίτερους κινδύνους – ασθένειες που μπορούν να παρουσιαστούν λόγω της κατάρρευσης μιας πολυκατοικίας.   

Το γεγονός ότι οι διασώστες συνέχισαν να αρρωσταίνουν και να καταλήγουν αναφέρεται στα Αμερικανικά ΜΜΕ αλλά ποτέ τα ΜΜΕ δεν εξέτασαν το γιατί συνέχισαν να αναπτύσσονται θανατηφόρες ασθένειες που δεν συνδέονται ούτε με τις πυρκαγιές ούτε με τις καταρρεύσεις των δίδυμων πύργων. Ο KevinRyan, χημικός μελετά χρόνια αυτό το μυστήριο και πλέον καταθέτει μια νέα υπόθεση «Μήπως οι πύργοι δεν έπεσαν μόνο από τη πρόσκρουση των αεροπλάνων και τις πυρκαγιές αλλά από τα ενεργειακά υλικά που χρησιμοποιούνται μεν για κατεδαφίσεις αλλά προσβάλουν και τους ανθρώπινους ιστούς». Στις μελέτες του, πάνω σε πτώματα πεσόντων στο καθήκον, βρίσκει υπολείμματα ενεργειακών υλικών και εισάγει μία νέα σοβαρή πηγή αιτίων θανάτου για αυτούς του ηρωικούς άνδρες και γυναίκες που θυσιάστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Τα ενεργειακά υλικά έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν βίαια ενέργεια λόγω του χημικού μετασχηματισμού τους μετά από ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο στη διαδικασίας καύσης. Αυτά τα υλικά είναι στερεά, υγρά ή αέρια, και αποτελούνται από έναν τύπο μορίου ή ένα συνδυασμό διαφορετικών τύπων μορίων. Τα προϊόντα της καύσης είναι κυρίως αέρια. Αλλά η αύξηση του όγκου τους και η επιτάχυνση των αερίων προϊόντων τους είναι υπεύθυνα για επιθυμητά αποτελέσματα: πρόωσης ή καταστροφής. Μίγμα αδρανών υλικών, δηλαδή μη εκρηκτικών, μπορεί να οδηγήσει σε εκρηκτικά μείγματα. Για παράδειγμα το νιτρικό οξύ και το αδιπικό οξύ είναι δύο αδρανή υλικά, αλλά το μίγμα τους (που χρησιμοποιείται στη διεργασία παρασκευής του νάιλον) είναι ένα ισχυρό εκρηκτικό.

Νιτρικό οξύ: Χημική ανόργανη ένωση (H-ΝΟ3), ένα από τα ισχυρότερα γνωστά οξέα, το Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν οι χαράκτες για εργασίες πάνω σε χαλκό, με το όνομα «άκουα φόρτε»

E355: Αδιπικό οξύ

Προέλευση: Φυσικό οξύ που βρίσκεται στα τεύτλα και στη ζάχαρη από ζαχαρότευτλα(χυμός).

Λειτουργίες & χαρακτηριστικά: Ρυθμιστικό οξύτητας, συστατικό αρώματος κλπ.

Προϊόντα: Πολλά διαφορετικά προϊόντα.

Ανώτατο όριο καθημερινής λήψης:  Έως 5 mg / kg σωματικού βάρους.

Παρενέργειες:  Δεν έχουν αναφερθεί. Μεταβολίζεται από το σώμα ή αποβάλλεται με τα ούρα.

Διατροφικοί περιορισμοί: Κανένας, το αδιπικό οξύ και τα άλατά του μπορούν να καταναλωθούν από όλες τις θρησκευτικές ομάδες, καθώς και από ακραίους και μη, χορτοφάγους.

Ο ονομαζόμενος «βήχας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου» είναι ένας φοβερός ξηρός βήχας που προκαλεί δύσπνοια και οξείς πόνους στο στήθος και παρουσιάστηκε σε μεγάλο αριθμό ατόμων που εισέπνευσαν τον αέρα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι επαγγελματίες υγείας έψαξαν όλες τις περιοχές της Νέας Υόρκης για θύματα αυτής της ασθένειας και ανακάλυψαν ότι αυτά τα υλικά έχουν διαχυθεί με ένα τρομακτικά δραματικό τρόπο. Υπήρχε σκόνη, καπνός, φωτιά, καπνοί και συντρίμμια από αυτά τα αεροσκάφη, ένα επεισόδιο εξαιρετικά πολύπλοκης ρύπανσης, που δεν μοιάζει με τίποτα από όλα αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η ανάλυση από τα συντρίμμια έδειξε ότι η τοξικότητα ορισμένων χημικών ουσιών και ο αμίαντος είναι ίσως πιο σημαντικό από τις αναφορές των νοσοκομείων για περιπτώσεις χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων, το κονιοποιημένο γυαλί είναι εξίσου επικίνδυνο με τον αμίαντο. Τεμάχια αόρατα στο ανθρώπινο μάτι με διάμετρο μικρότερη από 1 micron και μήκος μεγαλύτερο από 75 microns (micron = εκατομμυριοστό του μέτρου) μπορεί να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στο πνεύμονα. Επιπλέον το pH αυτών των εναιωρημάτων ήταν 11,5 δηλαδή πολύ περισσότερο από τα αλκαλικά υλικά του ανθρώπινου πνεύμονα (περί το 4).

Πηγή: http://www.courrierinternational.com http://www.reopen911.info http://www.food-info.net  http://www2.cnrs.fr

Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου  

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.