Πυρκαγιά στην περιοχή Βουνάρη Αντιμάχειας

 

2/8/2014

Σήμερα, την 31η Ιουλίου 2014, ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και περί ώρα 15:34 η Υπηρεσία μας κλήθηκε για επέμβαση στην περιοχή Βουνάρη Αντιμάχειας του Δήμου Κω, όπου μαίνονταν πυρκαγιά σε δασική-χορτολιβαδική έκταση. Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της Π.Υ ΚΩ όσο και των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα αίτια της οποίας διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας, έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, πέντε (5) υδροφόρα οχήματα και δύο (2) μεταφοράς προσωπικού της Π.Υ Κω, με είκοσι (20) υπαλλήλους , ένα (1)υδροφόρο όχημα και ένα (1) μεταφοράς προσωπικού της Π.Υ Κ/Α Κω με έξι (6) υπαλλήλους καθώς και ένα (1) ελικόπτερο το οποίο έκανε δύο ρίψεις νερού.

Άμεση και καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν η συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Κω, με τρία (3) σκαπτικά και δύο (2) υδροφόρα οχήματα, καθώς και ένα μεταφοράς προσωπικού με συνολικά έξι (6) άτομα. Στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν δύο οχήματα του ιδιώτη κ. Νιοκαστρίτη, ένα (1) σκαπτικό και ένα (1) υδροφόρο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με πέντε (5) άτομα και ένα υδροφόρο όχημα με δύο (2) εθελοντές.

Η συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια όλων των παρευρισκομένων στο συμβάν, οδήγησε στο γρήγορο έλεγχο της πυρκαγιάς και την ολοκληρωτική κατάσβεση αυτής περίπου στις 21:00 και απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασης σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και εκτροφής μελισσών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 60 στρέμματα περίπου δασικής-χορτολιβαδικής έκτασης.

Πηγή : Πυροσβεστική Υπηρεσία Κώς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.