Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

3/8/2014

Τελευταίος σταθμός της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Πύραρχος κ. Χρήστος Γκολφίνος και το προσωπικό υποδέχθηκαν τον Υπουργό και συζήτησαν μαζί του για τις συνθήκες εργασίας και για θέματα πυροπροστασίας της περιοχής. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή από τον Διοικητή και το προσωπικό της Υπηρεσίας, να αναπτύσσουν τα θέματα πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης που αφορούν την περιοχή. Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στη χώρα μας. Οι Πυροσβέστες εδώ στη Ρόδο, όπως άλλωστε και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με αυταπάρνηση, για την πυροπροστασία των δασών μας, όπως βέβαια και την προστασία των πολιτών.

Θέλω να τονίσω ότι είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό μας, ώστε να προασπίσουμε το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε να επισκεφθούν τη χώρα μας. Όπως γνωρίζετε στην περιοχή ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ανήκουν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λίνδου, Απολλώνων και της Καρπάθου. Επιχειρησιακά επίσης ανήκουν και τα νησιά, Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Μεγίστη, και Κάσος. Ενημερώθηκα για το τι προβλέπει ο Σχεδιασμός καθώς στα νησιά αυτά δεν υφίστανται πυροσβεστικές δυνάμεις και λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα είναι δύσκολη η μεταφορά δυνάμεων σε περίπτωση συμβάντων. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόληψη και σχεδιασμός που ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε πάσης φύσεως επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν με τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι γνωστά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ούτε να τα υποβαθμίσουμε, ούτε να αφήσουμε την επίλυσή τους στην τύχη.

Το ίδιο ισχύει και με το προσωπικό. Το θέμα της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας που μου ετέθη το αξιολογώ ως πολύ σημαντικό. Ακριβώς για αυτό θα πρέπει να τεθεί στη βάση μίας συνολικής συζήτησης για την ορθολογική κατανομή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πολύ πρόσφατη ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με επιπλέον 500 Δόκιμους Πυροσβέστες. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και τους εθελοντές πυροσβέστες που με το πολύτιμο έργο τους ενισχύουν την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστική μας. Ας μη γελιόμαστε, η συνδρομή όλων, εθελοντών και πολιτών είναι σημαντική στη μάχη της προστασίας του φυσικού μας πλούτου.

Το έχω ήδη πει αρκετές φορές, αλλά μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα με ακούσετε πολλές φορές να απευθύνω αυτή την έκκληση. Η έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων, ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να μας σώσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Άρα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μας είναι η επαγρύπνηση, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός».

Πηγή : https://www.facebook.com/eypsnrd, www.rodos-press.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.